VÄGEV! Eneli Jefimova krooniti Euroopa meistriks

Eneli Jefimova tegi Eesti spordiajalugu ning võitis esimese eestlasena pika raja Euroopa meistrivõistlustelt kuldmedali. 

17-aastane Eneli Jefimova teenis 35-kraadises Belgradi leitsakus 100m rinnuliujumises ajaloolise kuldmedali ajaga 1.06,41. Varasemalt kuulus Eesti ujumiskoondise parim koht Triin Aljandile, kes 2012. aastal võitis hõbemedali 50m liblikujumises.

“Väga segased tunded, ma olen Euroopa meister ja seda veel olümpiadistantsil,” sõnas naeratav Jefimova peale kuldset ujumist. “Kui ma nägin tablool number ühte, siis sain aru, et sain sellega hakkama.”

Jefimova järel lõpetas teisena Šveitsit esindav Lisa Mamie (1.07,15 ) ja pronksmedali teenis rootslanna Olivia Klint Ipsa (1.07,73).

“Esimene 50 meetrit tegin ühe tõmbe plaanitust vähem ja seetõttu oli ka esimene pool veidi aeglasem kui poolfinaalis, kuid distantsi teine pool tundsin end hästi ja suutsin suruda,” sõnas Henry Heina hoolealune.

“Olla esimene nii lühirajal kui ka pikas basseinis on nagu wow tunne. Kui kunagi küsitakse, kes oli esimene EM kuldmedali võitnud Eesti ujuja, siis öeldakse, et see olen mina. See on väga uhke tunne ja mind valdab suur rõõm,” lisas Euroopa meister.

Romanjuk Euroopa viies 

Teise eestlasena finaalis ujunud Maria Romanjuk sai kirja enda karjääri parima tiitlivõistluste tulemuse lõpetades viiendana. Ta läbis distantsi ajaga 1.08,22. Romanjuki viies koht on samuti märgiline saavutus, sest pärast Eesti taasiseseisvumist 1991. aastal on vaid Jefimova ja Aljand teeninud kõrgema koha.

Eesti ujujatest oli kolmapäeva õhtul võistlustules veel kolm sportlast. Aleksa Gold kordas 200 meetri vabaujumises oma eelringides ujutud aega 2.01,27 ning teenis 15. koha. Eesti rekordist jäi Goldi lahutama 0,63 sekundit.

Meeste 100m liblikujumise poolfinaalis hüppasid vette Alex Ahtiainen ja Daniel Zaitsev. 50m pöördes näitasid mehed identeset vaheaega 24,19 ning lõpuks jäi kahte treeningkaaslast lahutama 12 sajandikku. Ahtiainen sai kirja 52,76 ja Zaitsev 52,84, mis andis vastavalt 14. ja 15. koha.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *