Ujujad teenisid EM-i kolmandal päeval kolm poolfinaalkohta

Ujumise Euroopa meistrivõistluste kolmandal päeval jätkas Eesti ujumiskoondis edukate etteastetega teenides kolm poolfinaalkohta. 

Kolmanda võistluspäeva avas edukalt Aleksa Gold, kes oli vees naiste 200m vabaujumises ning sai kirja karjääri paremuselt kolmanda aja 2.01,27, mis viis ta 14. ajaga poolfinaali.

“Päris raske oli, kuid ma ei ole nii kiiresti hommikul veel ujunud ehk olen aja üle väga õnnelik,” sõnas Gold, kes 150m pöördes edestas Eesti rekordit 2.00,64 enam kui poole sekundiga.

“Esimene distantsi pool tundus väga kerge ja proovisin pika tugeva tõmbega alustada. Poolfinaalis tean, et võin esimest poolt veel rohkem kontrollida ja siis üritan lõpu tulla nii hästi kui võimalik,” sõnas Gold.

Zaitsev ja Ahtiainen poolfinaalis

Meeste 100m liblikujumises edenesid õhtusesse poolfinaali Daniel Zaitsev ja Alex Ahtiainen, kes lõpetasid vastavalt 13. ja 14. positsioonil. Kahte treeningkaaslast jäi lahutama vaid üks sajandik ning hommikul tõmbas pikema õlekõrre Zaitsev ajaga 52,66.

“Suuri vigu ei olnud, ainult väga palav on siin võistluskeskuses,” märkis Zaitsev, kelle eelujumise ajal näitas õhutemperatuur 31 kraadi.

Zaitsev, kes 50m pöördes edestas ka Euroopa rekordiomanikku Kristof Milakit lisas, et soovib õhtul veelgi kiiremini alustada. “Esimene pool klappis päris hästi, tõmbed olid korras ja stardist sain hästi minema, kuid õhtul tahaksin olla kolm kümnendikku esimesel poolel nobedam.”

Ahtiainen rääkis peale eelujumist, et on õnnelik poolfinaalkoha üle, kuid ujumisega rahule ei jää. “Teine pool oli väga kange ujumine ehk seal parandamisruumi on ning õhtul tahan kindlasti olla kiirem,” rääkis esmakordselt EM-il poolfinaali murdnud ujuja.

Zirk tegi võistluste avastardi

Võistluste avastardi tegi ka Kregor Zirk, kes pidi 100m liblikujumises leppima 35. kohaga saades ajaks 54,20. “Vajutasin täiega ning aeg oli üpris sarnane minu hooaja tippmargile, et midagi hullu ei olnud, kuid oleks tahtnud alla 54-sekundi ujuda,” sõnas Zirk, kelle põhidistantsid on kavas järgmisel kahel päeval.

Viimase Eesti ujujana hüppas hommikul vette Mariangela Boitšuk, kes läbis 50m seliliujumise tulemusega 29,91, mis andis 25 naise konkurentsis 22. koha.

“Kindlasti ei saa rahule jääda, isiklikust üsna kaugel aeg ja ka poolfinaalist,” rääkis pettunud Boitšuk. “Täpselt ei oskagi veel öelda, mis ebaõnnestus, kuid üks start on veel ees ning tuleb sellele nüüd fokuseerida.”

Goldi 200m vabaujumise poolfinaal hakkab Eesti aja järgi kell 19:30. Zaitsev ja Ahtiainen stardivad 20:04 algavates poolfinaalides.

Õhtu maiuspala on naiste 100m rinnuliujumise finaal kuhu parima ajaga pääses Eneli Jefimova. Samuti on finaalis ujumas Maria Romanjuk. Finaalile antakse start kell 19:58.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *