Jefimova ja Romanjuk tegid ajalugu ja pääsesid EM-i finaali

Ujumise Euroopa meistrivõistluste teisel päeval jõudsid Eneli Jefimova ja Maria Romanjuk homme õhtul peetavasse 100m rinnuliujumise finaali. 

Eelujumistes hooaja tippmargi 1.06,67 ujunud 17-aastane Eneli Jefimova kärpis poolfinaalis sellest ajast seitse sajandikku ja läheb homsele finaalile vastu parima ajaga.

“Kiirem aeg kui hommikul, sellega jään rahule, kuid kõik detailid veel ei klappinud,” muljetas Jefimova peale poolfinaali. “Tegin kokkuvõttes natuke liiga palju tõmbeid ning lõpus väsisin seetõttu ära. Pean alustama võimsama tõmbega ning hoidma seda kontrolli all.”

Parima ajaga finaali murdnud Jefimovale järgnesid rootslanna Olivia Ipsa Klint (1.06,92) ja Lisa Mamie (1.07,32). Hommikul eelujumistes parima aja 1.06,15 ujunud Anastasia Gorbenko poolfinaalist loobus ning keskendub teistele distantsidele.

Homses finaalis usub Jefimova, et kõik peab õnnestuma, kui ta tahab poodiumi kõige kõrgemale astmele seista. “Peame treeneriga veel videost ujumise järele vaatama ning siis saame teha järeldusi, et mida finaali eel muuta või mitte. Kindlasti peab kõik õnnestuma,” sõnas ujuja.

Romanjuk esmakordselt EM-i finaalis

Esmakordselt enda karjääris murdis Euroopa meistrivõistluste finaali 27-aastane Maria Romanjuk, kes tegi nendel võistlustel debüüdi kümme aastat tagasi. Ta sai poolfinaalis kirja 1.08,00 ning pääses edasi paremuselt kuuenda ajaga.

“Hetkel ei saa päris täpselt aru, mis toimub,” rääkis Romanjuk peale poolfinaali, kui pidi kirjeldama oma emotsioone. “Aeg saaks olla parem, sest soojendusel tundsin end väga hästi, kuid homme saab teha selle vigade paranduse.”

Romanjuk on rõõmus, et pääses mitu aastat kestnud mõõnast üle. “Suurim erinevus on kindlasti vaimne pool, tööd on tehtud palju ning päeva lõpuks on kõik ikkagi peas kinni.”

Kolmanda eestlasena oli täna õhtul vees Mariangela Boitšuk, kes pälvis naiste 50m liblikujumises 16. koha. Boitšuk läbis basseinipikkuse ajaga 26,88 ning jäi enda nimel olevast tippmargist 0,28 sekundi kaugusele.

“Natukene aeglasem aeg kui hommikul, kuid minu jaoks oli väga suur samm ning saavutus pääseda siia poolfinaali,” märkis ujuja. “Kokkuvõttes olen väga uhke ning ootan järgmiseid distantse ja eelkõige 50m seliliujumist, kus tahan murda Eesti rekordi.”

Homme Eesti aja järgi kell 19:58 toimuvas finaalis teevad Jefimova ja Romanjuk ka Eesti ujumise ajalugu kuna esmakordselt Euroopa meistrivõistluste ajaloos ujub ühe distantsi finaalis kaks eestlast.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *