Teise ajaga poolfinaali ujunud Jefimova: Väga hea algus

Ujumise Euroopa meistrivõistlustel Belgradis teenis Eesti koondis teisel võistluspäeval kolm poolfinaalkohta. Eneli Jefimova pääses enda põhialal edasi paremuselt teise ajaga. 

Eesti ujumiskoondise liider Eneli Jefimova näitas naiste 100m rinnuliujumise eelringides head minekut püstitades hooaja tippmargi ajaga 1.06,67 ja pääsedes paremuselt teise ajaga õhtusesse poolfinaali.

“Selle ujumisega võib täitsa rahule jääda,” sõnas Jefimova peale eelujumist, kelle nimel olev rahvusrekord on numbritega 1.06,18. “Tegin tavapärasest vähem tõmbeid ja hommikul olen ainult korra kiiremini ujunud.”

Eelujumiste kiireim oli Iisraeli esindav Anastasia Gorbenko, kes püstitas uue rahvusrekordi 1.06,15. Gorbenko treenib Kregor Zirki treeneri Tom Rushtoni näpunäidete järgi.

Romanjuk ja Boitšuk samuti poolfinaalis

Jefimova tuules pani väga hea ujumise kokku ka Maria Romanjuk, kes sammus 100m rinnuliujumise poolfinaali viienda ajaga 1.07,95.

“Olen tulemusega väga rahul ja tunne vees oli samuti suurepärane,” rääkis 27-aastane sportlane, kes sai kirja karjääri paremuselt teise aja. “Õhtul proovin olla veel kiirem ning vaatame mis see endaga toob.”

Kolmanda eestlasena ujus poolfinaali Mariangela Boitšuk, kes 50m liblikujumise eelringides jäi jagama 12. kohta. “Nutta tahaks, sest ma ei ole kunagi tiitlivõistlustel hästi ujunud ja nüüd see õnnestus,” jutustas emotsionaalne Boitšuk peale eelujumist. “Poolfinaalikoht on minu jaoks väga suur saavutus ning ma olen väga õnnelik, et sellega hakkama sain,” lisas ta.

Teisel võistluspäeval oli eestlastest stardis veel Lars Kuljus, Daniel Zaitsev ja Alex Ahtiainen, kes kõik startisid 100m vabaujumises. Nendest kiireim oli täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdi teinud Kuljus läbides distantsi ajaga 49,83, mis andis 37. koha. Zaitsev ja Ahtiainen said kirja vastavalt 50,12 ja 50,29.

Naiste 100m rinnuliujumise poolfinaalid peetakse Eesti aja järgi kell 19:54 ja 50m liblikujumise poolfinaalile antakse start kell 20:12.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *