Sajandiku kaugusele Eesti rekordist jäänud Jefimova võidutses Londonis

 Täna lõppes Londoni olümpiabasseinis kolm päeva kestnud Adam Peaty nimeline mõõduvõtt AP Race London International, kus võistluste viimasel päeval teenis Eneli Jefimova suurepärase ajaga kuldmedali.

Kahel esimesel võistluspäeval 100- ja 200 meetri rinnuliujumises pronksmedali teeninud 17-aastane Eneli Jefimova pani võistlustele kuldse punkti 50m rinnulisprindis.

Hommikul eelujumistes basseinipikkuse ajaga 30,50 läbinud Jefimova suutis õhtul oma aega veelgi parandada ning tulemusega 30,09 saavutas kindla esikoha. Enda nimele kuuluvast rahvusrekordist jäi lahutama vaid üks sajandik.

“Kuna see võistlus oli mõeldud ikkagi ettevalmistuse ühe osana, siis tulemused olid päris okeid,” muljetas Jefimova peale kuldset ujumist. “Ujusin kaks hooaja tippmarki, mida on väga hea enne EM-i näha.”

Küsimusele kas eestlanna tahaks EM-il kaasa teha ka 200m rinnuliujumises sõnas Jefimova, et tema seda otsusta. “Mina ei otsusta seda, teen mida treener ütleb, kuid see pole saladus, et mulle meeldib pigem sprintida,” muigas ujuja.

Henry Heina hoolealuse tänane tulemus paneb ta maailma hooaja edetabelis jagama neljandat kohta Tatjana Smithiga. Kolm naist on alistanud 30-sekundi piiri.

“Kõige olulisem mis me siit võistluselt kaasa võtame on see, et Eneli on terve,” rääkis Hein peale võistlusi. “Töö jätkub ning Euroopa meistrivõistlustel proovime pigem olümpiamänge silmas pidades tehnikat paika saada.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *