Ahtiainen Mare Nostrumi finaalis, Zirk naases võistlustulle

Täna algas Barcelonas Mare Nostrumi võistlustuuri teine etapp, kus löövad kaasa paljud maailmastaarid ja Eesti tippujujad nagu Kregor Zirk, Daniel Zaitsev, Alex Ahtiainen ja Lars Kuljus. 

Võistluste avapäeval hoolitses Eesti ujujate parima tulemuse eest Alex Ahtiainen, kes ainsa eestlasena murdis A-finaali ning saavutas kaheksanda koha.

Ahtiainen läbis eelujumistes 100m liblikat ajaga 52,77 ning pääses paremuselt viienda ajaga finaali. Finaalis oli eestlasel võimalus mõõtu võtta mitmete maailmastaaridega nagu olümpiavõitjad Kristof Milak, Chad le Clos ja 100m seliliujumise maailmarekordi omaniku Thomas Cecconiga.

Aprilli keskel Bergenis hooaja tippmargi 52,52 ujunud Ahtiaineni finaal ebaõnnestus ning ta pidi leppima ajaga 53,32. Esikoha teenis Euroopa rekordi omanik Kristof Milak, kes ajaga 50,95 kordas ka võistluste rekordit. Teisena lõpetas Nyls Korstanje (51,97) ja kolmandana Genki Terakado (52,03).

Zirk naases pärast haigust võistlustulle

Eelmise nädala alguses viirushaiguse küüsi langenud Kregor Zirk jättis Mare Nostrumi võistlustuuri esimese etapi Prantsusmaal vahele, kuid oli täna võistlustules. Ta startis 100m liblikujumises, kus hooaja tippmargiga 54,07 pidi leppima 22. kohaga.

“Kokkuvõttes umbes selline ujumine nagu ma eeldasin,” rääkis ujuja peale starti. “Vajutasin küll gaasi, kuid hetkel ei ole seda kiirust, et suurte poistega kõrvuti püsida.”

“Positiivne oli see, et finišiseina puudutades oli tunne, et võiksin ühe 100 meetri veel otsa panna,” lisas Zirk, kes homme stardib oma põhialal 200m liblikujumises ning teeb kaasa ka kolmanda etapi Monacos.

Võistlused jätkuvad homme Eesti aja järgi kell 9:30 algavate eelujumistega ning A-finaalidele antakse start kell 18:00 ning B-finaalidele 20:30.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *