Jefimova ujus Londonis end taas poodiumile

Eneli Jefimova jõudis Londoni olümpiabasseinis teist päeva järjest poodiumile, kui saavutas 100 meetri rinnuliujumises pronksmedali. 

Eesti eelmise aasta parim naissportlane osaleb laupäevast esmaspäevani kolmekordse olümpiavõitja Adam Peaty nimelisel kommertsvõistlusel AP Race London International.

Võistluste teisel päeval hüppas Jefimova vette 100 meetri rinnuliujumises, kus ta saavutas ajaga 1.06,98 pronksmedali.

Finaali võitis üllatuslikult Angharad Evans uue Suurbritannia rekordiga 1.05,54. Eelmise tippmargi lausa 0,67 sekundiga ületanud Evans tõusis maailma hooaja edetabelis neljandaks. Teise koha teenis Tes Schouten, kes sai kirja 1.06,93,

“Alustasin distantsi esimest poolt tavalisest rahulikumalt ja teine pool kestis väga hästi” sõnas Jefimova peale finaali, kelle hooaja tippmark on eelmisel nädalal Tallinnas ujutud 1.06,74. “Aeg ei ole siiski see, mis ma ootasin.”

Eile poole pikemal maal hooaja tippmargi ning samuti pronksmedali võitnud 17-aastane Jefimova lisab, et atmosfäär Londoni olümpiabasseinis on väga vinge. “Fänne on siin tohutult palju, mis on väga lahe ja teistmoodi.”

Eestlanna treener Henry Hein analüüsis peale finaali, et Eneli on kindlasti suuteline 1.05 sisse ujuma ning see on ka nende suureks eesmärgiks sel hooajal. “Lühirajal ujutud 1.03,2 näitas selgelt ära, et 1.05 pikas basseinis on tal sees olemas.”

“Meie suur eesmärk sel hooajal on see 1.06 piir alistada, kuid selleks peab Eneli tõmbe kvaliteet paranema, millega me ka igapäevaselt treeningutel vaeva näeme. Kui ta püsib terve ja teeb stabiilselt tööd, siis ujub ta peagi 1.05 sisse,” rääkis Hein kelle hoolealuse rahvusrekord on numbritega 1.06,18.

Homme on Jefimoval kavas veel 50m rinnuliujumise sprint, kus ta hoiab Euroopa edetabelis kolmandat positsiooni ning läheb võistlustulle parima isikliku rekordiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *