Eesti kujundujujad lõpetasid ajaloolise noorte EM-i

Ateenas toimunud kujundujumise Euroopa noorte meistrivõistlustel on Eesti 12-liikmeline võistkond enda etteasted lõpetanud. Esmakordselt võistluste ajaloos osales Eesti nii rühma- kui ka kombineeritud kavade võistluses. 

Eesti koondis saavutas nii kombineeritud kui ka rühmade vabakavas 11. koha. Eriti hea edasiminek oli vabakavas, kus võrreldes eelvooru tulemusega teeniti finaalis 30 punkti enam ja suudeti edastada Bulgaaria võistkonda. Koondise peatreener Anastasiia Rudkovski sõnas, et üldiselt võib võistkondade esitustega rahule jääda.

“Olen rühmaga rahul kuna enamikel sportlastel ei ole varasemalt sellist tiitlivõistluste kogemust nagu Aleksandral (Orlova) ja Alisal (Valtanen) ehk need tulemused on nende jaoks head. Mul on väga hea meel, et meil õnnestus hästi teha kohustuslikud akrobaatilised elemendid. Ma näen edusamme, sest meie kava on alles paar kuud vana, kuid sellest hoolimata esinesid tüdrukud ühtselt ja täitsid oma ülesanded ilusti,” analüüsis Rudkovski.

Meie viimaste aastate parim solist Aleksandra Orlova pälvis soolo vabakavas 15. koha ning jäi finaaliukse taha kuhu pääseb eelvoorude 12 parimat. Kuigi Orlova sai kohtunikelt koreograafia eest head punktid, siis ebaõnnestunud hübriidid ei lubanud kõrgemat kohta jahtida. Duettide vabakavas esindas Eestit Orlova kõrval Alisa Valtanen ning 20 võistkonna seas tuli leppida 19. kohaga.

“Ma ei ole rahul meie solisti ja dueti esitusega,” rääkis peatreener. “Jah, me tõusime kõrgemale, edestades rohkem Euroopa võistkondi võrreldes eelmise aasta noorte MM-iga, kuid ootasin sportlastelt vähem vigu.”

Rudkovski lisab, et Orlova soolo hea tulemus jäi tehniliste elementide ebaõige täitmise taha ehk hübriidid ebaõnnestusid. “Meie spordiala reegleid pidevalt korrigeeritakse ja muudetakse ning me ei ole sagedased külalised suurtel võistlustel, mis tähendab, et meil jääb väga palju olulist infot saamata. Alles pärast seda kui Aleksandra esitas oma soolo, siis saime kohtunikelt tagasiside tehniliste elementide korrektse esitamise nüanssidest.”

Eesti noorte koondis EM-il:

Veronika Nikiforova
Amelia Kleštšova
Aleksandra Orlova
Alisa Valtanen
Maria Nazarova
Ksenia Kuznetsova
Aleksandra Piho
Anna Paula Tiidemann
Julia Boiko
Anastasia Popova
Catharina-Rosita Suuroja
Maria Linde

Kõik tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *