Jefimova näitas kõrget taset, Iltšišin ja Randväli purustasid rekordeid

Tallinnas jätkuvatel Eesti noorte- ja juunioride meistrivõistlustel tegi teisel võistluspäeval säravaimad etteasted Eneli Jefimova, kes näitas Euroopa hooaja tippu kuuluvaid tulemusi 50 meetri rinnuliujumises.

Hommikul 50m rinnuliujumise eelringides näitas Eneli Jefimova aega 30,22, millest kiiremini on tänavu Euroopas ujunud vaid kolm naist: Ruta Meilutyte (29,40), Benedetta Pilato (29,59) ja Eneli ise (30,10).

Õhtul toimunud finaalis suutis 17-aastane Jefimova taset hoida, kuid sai kirja gramm nõrgema aja 30,33. Eesti rekord 30,08 on eestlanna poolt ujutud 2022. aasta maailmameistrivõistlustel Budapestis.

Mark Iltšišin püstitas uue Eesti U-18 vanuseklassi rekordi 800m vabaujumises. Ta ületas enda nimel olnud tippmargi ligi viie sekundiga ujudes uueks rekordiks 8.13,33. See oli Iltšišinile tänavusel hooajal kolmandaks korraks kui ta ületas sel alal juunioride rekordi. Eesti kõigi aegade edetabelis edestab teda vaid Kregor Zirk, kelle nimel olev Eesti rekord on numbritega 7.57,88.

Noorte vanuseklassis jätkas enda võidumarssi Maari Randväli. Eile kaks individuaalset kuldmedalit võitnud noor ujuja lisas teisel päeval enda saldosse kuldmedalid 100m vaba- ja seliliujumises. Randväli läbis 100m vabaujumise distantsi ajaga 57,11 ning jäi 0,46 sekundi kaugusele Kertu-Ly Alneki nimele kuuluvast Eesti U-16 vanuseklassi tippmargist.

Vigade paranduse tegi Randväli 100m seliliujumises püstitades uue Eesti noorte rekordi. Ta läbis distantsi tulemusega 1.03,49 ning ületas üheksa aastat Sigrid Sepa nimel olnud U-16 vanuseklassi tippmargi ligi poole sekundiga.

Neidude 200m liblikujumises ei jäänud Miriam Jürisoo kaugele alates 1984. aastast püsinud Eesti juunioride rekordist 2.19,26, mis kuulub Miriami ema Triin Jürisoo (Kitsel) nimele. Miriam parandas enda isiklikku tippmarki kahe sekundiga ja sai kirja 2.21,32.

Võistluste viimasel päeval tehakse eelujumistega algust 9:30 ning viimaseid meistrivõistluste medaleid hakatakse jagama kell 16:00.

Kõik tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *