Jefimova ja Boitšuk näitasid kolmanda päeva hommikul kõrgeimat taset

Eesti noorte- ja juunioride meistrivõistlustel on kätte jõudnud viimane võistluspäev ning kolmanda päeva eelujumistes näitasid parimat minekut Eneli Jefimova ja Mariangela Boitšuk. Lisaks selgitati Eesti meistrid 4x100m sega kombineeritud teateujumises. 

Eneli Jefimova oli stardis 100m rinnuliujumises, alal kus ta stardib ka Pariisi olümpiamängudel, ning näitas hommikuste eelujumiste kõrgeimat taset. 17-aastane ujuja läbis distantsi ajaga 1.07,69, mis jääb tema aprillikuu alguses Stockholmis ujutud hooaja tippmargile alla 0,78 sekundiga. Jefimova nimel olevad Eesti rekordnumbrid on 1.06,18.

Täna hommikul peetud 4x100m sega kombineeritud teateujumises krooniti Eesti juunioride meistriks Kalevi Ujumiskooli võistkond koosseisus Loreen Ulp, Egle Salu, Airon Pajula ja Robert Sammel. Noorte seas oli võidukas Audentese Spordiklubi nelik, kus võidu sepistasid Emily-Pärli Jäärats, Tristan Scott Hansalu, Maari Randväli ja Marten-Mattias Jõgila.

Nendel meistrivõistlustel juba neli individuaalset Eesti noorte kulda võitnud Maari Randvälil on võimalus õhtul oma saldot veelgi suurendada. Eile 100m seliliujumises U-16 vanuseklassi rekordi ujunud Randväli kindlustas endale esimesena pääsme finaali 50m liblik- ja 200m seliliujumises.

Poistest on võimalik õhtul kuldse duubliga hakkama saada Aleksei Denissovil, kes on 400m kompleksujumises Eesti hooaja tippmargiga suurfavoriit ning lisaks pääses esimesena 200m vabaujumise finaali.

Juunioride vanuseklassis on täna õhtul kahte kuldmedalit jahtimas Kirke Madar. Nendel võistlustel juba kolmel korral poodiumi kõrgeimale astmele ujunud Madar on õhtul vees 50m liblik- ja 200m vabaujumises.

Meesjuunioride seas näeme õhtu põnevaimat duelli 200m vabaujumises, kus lähevad vastamisi 50- ja 100m distantsi võitnud Siim Kesküla ja 400- ja 800m võitja Mark Iltšišin. Mõlemal mehel on võimalus teenida ka teine kuldmedal, nimelt on Kesküla startimas 50m liblik- ja Iltšišin 400m kompleksujumises.

Boitšuk lähedal isiklikule rekordile

Meistrivõistluste raames, kuid väljaspool arvestust võistlevad täiskasvanute klassi ujujatest, näitas kolmandal päeval teravaimat minekut Euroopa meistrivõistlusteks valmistuv Mariangela Boitšuk. Ta oli vees 50m liblikujumises, kus sai kirja isikliku rekordi lähedase aja 26,63. Boitšuki tippmark 26,60 pärineb eelmise aasta maikuust.

Boitšuki tänasest ajast on Eesti naisujujatest kiiremini ujunud vaid Eesti rekordinaine Triin Aljand (25,92), kes on seni ka ainus seda distantsi alla 26-sekundi ujunud sportlane.

Viimase päeva finaalidele antakse Kalev Spa Veekeskuses start kell 16:00.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *