Jefimova alustas teist võistluspäeva Euroopa hooaja tippu kuuluva ajaga

Tallinnas Kalev Spa Veekeskuses jätkuvatel Eesti noorte- ja juunioride meistrivõistluste teise päeva eelujumistes näitas väga kõrget taset Eneli Jefimova, kes ujus 50 meetri rinnuliujumises Euroopa hooaja tippu kuuluva aja.

Jefimova startis oma trumpalal 50m rinnuliujumises, kus ta läbis basseinipikkuse ajaga 30,22. Tänavusel aastal on Euroopas sellest ajast kiiremini ujunud vaid kolm naist: Ruta Meilutyte (29,40), Benedetta Pilato (29,59) ja Jefimova ise, kes märtsi alguses läbis Riias 50 meetrit ajaga 30.10.

Eestlanna nimel olev rahvusrekord 50m rinnuliujumises on numbritega 30,08 mis püstitatud 2022. aasta maailmameistrivõistlustel Budapestis. Õhtul toimuvas finaalis on Jefimoval võimalus tulemust veelgi parandada.

Teise päeva hommikul selgitati Eesti noorte- ja juunioride meistrid 4×100 meetri kombineeritud teateujumises. Naisjuunioride arvestuses teenis võidu TOP Ujumisklubi ja noortest oli parim Ujumise Spordiklubi naiskond. Meesjuunioride seas ei leidunud vastast Ujumise Spordiklubi võistkonnale ning noortest noppis kuldmedali Spordiklubi Garant meeskond.

Õhtul kell 17:00 algavates finaalides selgitatakse Eesti noorte- ja juunioride meistrid kuuel individuaalsel distantsil: 100m vaba-, 200m liblik-, 100m selili-, 50m rinnuli,- meeste 800m vaba- ja naiste 1500m vabaujumises. Lisaks selguvad parimad võistkonnad 4x100m vabaujumises.

Lisaks noortele- ja juunioridele teevad kaasa täiskasvanute klassi ujujad, kes stardivad ainult hommikustes eelujumistes ja väljaspool arvestust. Euroopa meistrivõistlusteks valmistuv trio Lars Kuljus, Daniel Zaitsev ja Alex Ahtiainen jagasid maid 100 meetri vabaujumises.

Kõik kolm meest on EM-il sellel alal ka starti tulemas. Täna napsas võidu selle trio noorim liige Lars Kuljus, kes läbis 100 meetrit ajaga 51,09. Zaitsev oli kohe tema kannul tulemusega 51,18 ning kolmandana lõpetas 51,53 kirja saanud Ahtiainen. Eile toimunud eelujumistes sai Kuljus kirja 50,77, kui ta 400m vabaujumise raames ujus 100 meetrit.

Head kiirust näitas hommikul täiskasvanutest veel Ralf Roose, kes alates sügisest õpib ja treenib Ameerika Ühendriikides. Kahe aasta tagune juunioride EM-i finalist läbis täna 50m rinnuli ajaga 28,29. Eesti rekord kuulub ajaga 27.79 Martin Allikvee nimele. Maria Romanjuk sai samal distantsil kirja 31,80.

Kõik tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *