Ilmus Eesti Ujumisliidu aastaraamat 2023

Ilmunud on taas traditsiooniline Eesti Ujumisliidu aastaraamat, mis kajastab 2023. aasta tegemisi ning kõigil huvilistel on nüüd võimalik antud raamat ka soetada. 

278 lehekülge pikk raamat sisaldab rahvusvaheliste tiitlivõistluste tulemusi, Eesti suurimate võistluste, maakondade ja linnade meistrivõistluste resultaate ning ka teisi põnevaid tulemusi nii avaveeujumisest, kujundujumisest, veepallist ja masters-ujumisest.

Raamatust leiavad huvilised ka kõik kehtivad Eesti rekordid kui ka erinevate alade kõigi aegade edetabelid. Lisaks on väljatoodud Eesti meistrivõistluste edukaimad sportlased ning rohkelt pildimaterjali aastast 2023.

Raamatu koostaja Toomas Kleesment sõnas, et esimene taoline raamat anti välja 1991. aastal. “Esmakordselt nägi antud kogumik ilmavalgust 1991. aastal, kus olid kajastatud 1990. aasta tulemused ning mis oli 139 lehekülge pikk. Koostajateks oli toona Eesti Ujumisliidu peasekretärina ametis olnud Tõnu Meijel ja juhatuse liige Toivo Viilep, kes puhusid traditsiooniline hoo sisse,” meenutas Kleesment.

“Huvitav fakt toonasest perioodist on veel see, et 1991. aastal oli liikmesklubide arv 18, kuid 2023. aastal kuulus alaliitu juba 48 liiget,” räägib Kleesment. “Nüüd on aastaraamat paisunud oluliselt paksemaks ning alates aastast 2016 on ta ka A4 formaadis.”

Kõik Eesti Ujumisliidu liikmesorganisatsioonid saavad ühe tasuta eksemplari. Kõigil huvilistel on võimalik raamat soetada kas alaliidu kontorist või kirjutades tom@swimming.ee. Raamatu hinnaks on 19 eurot.

Raamatu koostaja: Toomas Kleesment:

Küljendaja: Katrin Mürk (Perioodika Repro OÜ)

Kujundaja: Mait Kroonmann (Ooker Reklaam OÜ)

Trükk: Grano Digital OÜ

Pildimaterjalid: Aleksei Vorontsov, Eesti Ujumisliidu ja erakogude galeriist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *