NAPIKAS! Zaitsev jäi kahe sajandiku kaugusele Eesti rekordist

Riias jätkuvatel Läti ujumise meistrivõistlustel tegi teisel päeval säravaimaid etteasted Daniel Zaitsev, kes jõudis väga lähedale ka enda nimel olevale Eesti rekordile. 

26-aastane Daniel Zaitsev startis hommikul 200m vabaujumises, mille sees ta ründas 50m distantsi Eesti rekordit. Ta läbis basseinipikkuse Eesti kõigi aegade teise tulemusega 22,34, Zaitsevi 2021. aastal püstitatud rahvusrekord on kaks sajandikku kiirem.

“Väga puhas ujumine,” sõnas Zaitsev, kes eile õigel 50m vabaujumise distantsil ei startinud kuna keskendus liblikujumisele. “Homme 100m distantsi sees proovin uuesti rekordit rünnata, loodetavasti jääb käsi vee taha veelgi paremini.”

Eesti meeste 50m vabaujumise kaks parimat resultaati tänavusel aastal on huvitaval kombel ujutud pikemate distantside sees, mis vastab kõik reeglitele kui sportlane läbib ka ülejäänud distantsi, olenemata kiirusest. Enne tänast Zaitsevi tulemust, kuulus Eesti hooaja tippmark Ralf Tribuntsovi nimele, kes läbis Stockholmis 100m vabaujumise sees basseinipikkuse ajaga 22,40.

Võistluste teisel päeval teenis Zaitsev oma teise kuldmedali olles parim 50m liblikujumises ajaga 23,54. Hooaja tippmargile vaid 0,06 sekundiga alla jäänud ujuja tulemus oli sarnaselt eilsele ka päeva parim ujumine. Alex Ahtiainen lõpetas teisena uue isikliku rekordiga 24,10.

Maria Romanjuk astus taas poodiumi kõrgeimale astmele teenides alavõidu 200m rinnuliujumises. 27-aastane Romanjuk läbis neli basseinipikkust ajaga 2.33,42 ja võttis veenva võidu.

Kuldse esitusega sai meeste 100m seliliujumises hakkama Alan Smok, kelle võiduajaks oli isiklikku rekordit tähistav 55,86. Alan Gritšok ujus samuti uue isikliku tippmargi ja seda 200m rinnuliujumises tulemusega 2.16,98, mis andis hõbemedali.

Pronksmedali said teisel päeval kaela Aleksei Denissov ja Annika Vainikk, kes lõpetasid kolmandana vastavalt 400m kompleks- ja 100m seliliujumise. Läti meistrivõistluste viimane päev on kavas homme, kell 9:00 alustatakse eelujumistega ja võistlustele tõmmatakse joon alla 16:00 algavate finaalidega.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *