Keira Rattur krooniti maailmameistriks

Türgis jätkuvatel Downi sündroomiga ujujate maailmameistrivõistlustel võitis Eesti koondise liider Keira Rattur enda võistluste teise medali tulles 100m rinnuliujumises maailmameistriks. 

Avapäeval 200m rinnuliujumises pronksmedali võitnud Rattur astus teisel võistluspäeval poodiumi kõrgeimale astmele. Ta läbis 100m rinnuliujumise distantsi ajaga 1.46,83 ning püstitas ka uue seenioride Euroopa rekordi.

Rattur edestas teisena lõpetanud Itaalia ujujat Sabrina Chiappat 0,15 sekundiga ning pronksmedali teeninud prantslannat Marie Graftiaux’ nelja sekundiga.

Teistest eestlastest näitas parimat minekut Eric Tött, kes lõpetas 50m liblikujumise viienda kohaga. Eesti koondise ujujatest hüppas vette veel ka Kaspar Paul Loik (11. koht), Hardi Pais (14. kohtt), Ingel Õunmaa (22. koht) ja Paula Ploom (27. koht). Maailmameistrivõistlused kestavad kuni 25. märtsini.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *