Eestlased jahivad Baltimaade meistrivõistlustel olümpiapääset

Sellel nädalavahetusel (23.-24. märts) peetakse Leedus Vilniuses Baltimaade meistrivõistlused ujumises, mis on üheks võimaluseks meie tippujujatele lunastada olümpiapilet.

Eesti ujujatest on pääsme Pariisi olümpiamängudele kindlustanud Eneli Jefimova ja Kregor Zirk. A-normatiivist ei ole kaugel ka meie teised tippujujad, kuid vajavad selle saavutamiseks elu parimat sooritust.

Koondise liidriteks Vilniuses on Daniel Zaitsev, Alex Ahtiainen ja Maria Romanjuk. „Meie suurimad nimed jäävad küll võistlustest kõrvale, sest on treeninglaagrites ning fookus edukal esinemisel suvistel tiitlivõistlustel“ selgitab Eesti koondise peatreener Toni Meijel.

„Ka Leedul ja Lätil on mitmed nimekad ujujad erinevatel põhjustel puudu, kuid see on olümpia-aastal vägagi tavapärane.“ Meijel tõdeb, et Leedu koondis on Baltimaade meistrivõistlustel küll favoriidiseisuses, kuid näeb võimalust ka üldvõiduks.

Kas keegi suudab alistada olümpiamängude A-normatiivi?

 Treeningkaaslased Zaitsev ja Ahtiainen üritavad alistada 100m liblikujumise A-normatiivi, milleks on 51,67. Eelmisel aastal läbis Zaitsev kaks basseinipikkust ajaga 52,28 ning Ahtiainen hetkel rahvusrekordit märkiva 52,18. Meijel tunnistab, et normatiivi alistamiseks peavad mõlemad mehed tegema suure eneseületuse, kuid kindlasti ei ole tegemist võimatu ülesandega.

„Eelmisel aastal suutsid nii Zaitsev kui ka Ahtiainen 100m liblikujumises ujuda väga stabiilseid tulemusi, mis annab hea eelduse sellel hooajal teha veel üks samm edasi,“ räägib koondise peatreener. “Vilnius on nendel meestel esimene samm normatiivi suunas, sest järgnevatel nädalatel stardivad mehed veel Stockholmis ja Bergenis, mis tähendab, et nad saavad nädalast nädalasse detaile täiustada, sest normatiivi alistamiseks vigu sisse lasta ei tohi.”

Kolmanda ujujana jahib Vilniuses olümpiamängude A-normatiivi Maria Romanjuk, kes esindas Eestit 2016. aasta Rio mängudel ning kelle parimad väljavaated normi ründamiseks on 100m rinnuliujumises.

„Maria tegi möödunud lühiraja hooajal suure edasimineku ning usume, et hea hoog kandub edasi ka 50m basseini. Tõsi, olümpiale kvalifitseerumiseks peaks ta oma senist isiklikku tippmarki sekundiga parandama, kuid olles juba olümpial osalenud, siis madalamat eesmärki ei saagi võtta,“ ütles Meijel lõpetuseks.

🧭 Stardiprotokollid ja live-tulemused:

📺 Live-ülekanne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *