Zirk ootab olümpiamängudelt isiklikku rekordit ja publikuga täidetud areeni

Peagi enda karjääris teist korda olümpiamängudel startiv Eesti parim meesujuja Kregor Zirk sõnab, et ootab suurvõistlust väga ning eriti publikuga täidetud ujumisareeni.

Paris La Defense Arena nimeline ujumishall mahutab olümpiamängude ajaks 15 000 inimest ning piletid on ammu välja müüdud, sest ujumisvõistluste üheks tõmbenumbriks on kodupubliku ees võistlev Leon Marchand, kes ristab piigid Zirkiga 200m liblikujumises.

“Meeste 200m liblikujumise tase on väga huvitav, sest kolm meest tunduvad teistest olevat veidi eraldunud ning siis tuleb väga suur hulk ujujaid,” räägib juuli alguses 25-ndat sünnipäeva tähistanud ujuja.

“Leon Marchand, Kristof Milak ja Tomoru Honda eelujumistes ilmselt gaasi põhja vajutama ei pea, kuid siis tuleb ligi 20 ujujat, kelle rekordid on 1.54-1.55 kandis ning seal eksimisruumi ei anta,” sõnab veebruaris Eesti rekordi 1.55,48 püstitanud Zirk.

Zirk märgib, et kolm aastat tagasi Tokyo mängudel osalemine oli imeline, kuid täielikku kogemust kätte ei saanud. “Tokyos oli kõik väga hästi korraldatud, kuid tühjade tribüünide ees ei saanud seda maksimaalset olümpiakogemust kätte.”

“Kokkuvõttes on olümpiamängud nagu iga teine võistlus, kuid seal on lihtsalt rohkem kaameraid ja reportereid. Bassein on ikka 50 meetrit pikk, stardipukid on samasugused nagu teistel tiitlivõistlustel. Minu jaoks on sellel võistlusel teistsugune aura, sest järgmist võimalust pead ootama neli aastat,” arutleb Tokyos 13. koha pälvinud eestlane.

Pariisis lisaks 200m liblikujumisele ka 400m vabaujumises starti minev Zirk sõnab, et peale juuni keskel toimunud Euroopa meistrivõistlusi on ta saanud korralikult treenida ja tunneb end hästi.

“Pärast EM-i sõitsime kaheks nädalaks Slovakkiasse enda tiimiga ja sain teha väga kvaliteetse treeningbloki. Pere oli ka kaasas, mis minu jaoks laeb emotsionaalselt akusid ning seeläbi olen parem ka treeningutel,” märgib tänavu juba MM-i ja EM-i finaalis ujunud Zirk.

Zirk teeb võistluste avastardi 27. juulil kui kavas on meeste 400m vabaujumine. Kolm päeva hiljem on kavas tema põhiala 200m liblikujumine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *