Verevi järvel teenisid ülekaaluka võidu Lessing ja Raudsepp

Elvas Verevi järvel peeti avaveeujumise seeriavõistluse kolmas etapp kuhu mõnusal päikesepaistelisel päeval oli kogunenud ligi 150 ujumissõpra. 

Ujumispäeva avasid tillustardid, kus väikestel tulevikutegijatel tuli läbida 100 meetrine distants. Kiireimad olid poistest Jan Kabin ja tüdrukutest Tessa Mikson. Seejärel anti lähe 400-meetri pikkusele noortestardile, kus parimad selgusid neljas erinevas vanuseklassis:

T10-11 Marleen Salm

P10-11 Christopher Kaasan

T12-13 Meribel Maran

P12-13 Robert Raak

Harrastajatel oli ees ootamas 700 meetri pikkune distantsi ehk üks ring ümber tähistatud raja. Veepiirile kogunes 32 ujumissõpra. Distantsi üldvõidule käis tihe rebimine Richard Kesperi ja Marika Küpperi vahel. Terav kaamerasilm tunnistas võitjaks Richardi.

Päeva viimaseks alaks ehk põhidistantsiks rivistus stardijoonele 99 ujujat. Kui varasematel etappidel on liidritel olnud probleeme kursi hoidmisega, siis Elvas seda muret ei olnud. Meeste seas sai asi selgeks üsna varakult kui Gerd Johan Lessing tegi vahe konkurentidega sisse ning teenis 2100 meetri pikkusel teise järjestikuse seeriavõistluse etapivõidu. Teisena finišeeris Allan Zabotin ja kolmandana Erik Mäesepp.

Naiste konkurentsis on igal etapil olnud erinev võitja. Kolmandal etapil ei leidunud konkurentidel vasturohtu Britt Raudsepa kiirusele, kes noppis üldvõidu. Tema järel teenisid teise ja kolmanda koha vastavalt Kertu Kaare ning Karola Palju.

Juba 20. juulil peetakse Viljandi järvel Eesti meistrivõistlused 5-kilomeetrisel distantsil. Osalemiseks ei ole vaja omada alaliidu litsentsi ega klubilist kuuluvust. Registreerimine võistlustele kestab kuni 18. juulini. 

III etapi tulemused: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *