Eesti lühiraja MV-te avapäeva edukaimad Zaitsev, Romanjuk ja Madar

Täna Kohtla-Järvel alanud ujumise Eesti lühiraja meistrivõistlustel hoolitsesid avapäeva parimate tulemuste eest Daniel Zaitsev, Maria Romanjuk ja Kirke Madar. 

Avapäeva parim esitus tuli Daniel Zaitsevilt, kes sai 50m vabaujumises kirja aja 21,38, mis jäi vaid 0,16 sekundi kaugusele Eesti rekordist, mis kuulub Ralf Tribuntsovi nimele. Tribuntsov teenis ajaga 21,93 hõbemedali.

“Esimese päevaga jään rahule ja tulemused olid isegi kiiremad kui ma arvasin,” rääkis Zaitsev. “50m vabaujumise aeg üllatas, kuid proovin võistlust nautida ja võtta pingevabalt, sest need on minu hooaja viimased stardid.”

Enda päeva teise kuldmedali teenis 26-aastane ujuja üllatuslikult 200m kompleksujumises. Isikliku rekordi 1.59,96 ujunud Zaitsev oli kahe individuaalse kuldmedaliga ka avapäeva edukaim meesujuja.

Naistest näitas teravaimat minekut Maria Romanjuk, kes võidutses 100m rinnuliujumises tulemusega 1.06,78. Sarnaselt Zaitsevile teenis ta teise kuldmedali 200m kompleksujumises ning on endiselt seitsme individuaalse kuldmedali kursil.

“Alati võiks kiiremini ujuda, kuid erilisi ootusi ei ole, sest põhistart oli juuni keskel Euroopa meistrivõistlustel”, sõnas EM-il viienda koha saavutanud Romanjuk. “Minu eesmärk siin on võita võimalikult palju Eesti meistritiitleid.”

Korraliku avapäeva pani kokku Kirke Madar, kes võidutses samuti kahel distantsil. Esmalt teenis ta kuldmedali 50m vabaujumises ajaga 25.46 ning jäi vaid 0,03 sekundi kaugusele Eesti juunioride rekordist.

Vigade paranduse tegi Madar 100m liblikujumises, kus kohendas enda nimele kuulunud juunioride tippmarki ligi poole sekundiga ujudes uuteks rekordnumbriteks 59,44. “Olen väga üllatunud, et peale juunioride EM-i suutsin nii hästi ujuda,” märkis juunioride EM-il kahel korral poolfinaali murdnud Madar.

“Uue rekordi üle olen õnnelik, sest enne starti ei osanud midagi oodata. Läksin lihtsalt endast kõike andma. Siiski veidi kripeldab need kolm sajandikku, mis lühiraja MM-i normatiivist puudu jäi,” lisas ta.

Esimesele võistluspäevale pani punkti sega 4x50m vabaujumine, kus Kalevi Ujumiskool võistkond koosseisus Cevin Anders Siim, Ralf Tribuntsov, Anete Bollverk ja Mariangela Boitšuk püstitasid uue Eesti rekordi tulemusega 1.34,03. Samal alal püstitati juunioride tippmark Ujumise Spordiklubi võistkonna poolt, kes ujus koosseisus Siim Kesküla, Trevor Kägo, Mirtel Merimaa ja Isabel Annus.

Wiru Spordikeskuses toimuvad võistlused jätkuvad homme hommikul kell 9:30 algavate eelujumistega. Teise päeva finaalid saavad alguse 17:00.

Tulemused:

II päeva eelujumiste live-ülekanne:

II päeva finaalide live-ülekanne:

III päeva eelujumiste live-ülekanne:

III päeva finaalide live-ülekanne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *