Kohtla-Järvel selgitatakse ujumise Eesti meistrid lühirajal

11.-13. juulini peetakse Kohtla-Järvel Eesti lühiraja meistrivõistlused ujumises. Stardis on paljud Eesti tippujujad, kes tegid hiljuti tegusid Euroopa täiskasvanute kui ka juunioride meistrivõistlustel. 

Võistluste suurimateks nimedeks on hiljuti Euroopa meistrivõistluste finaalis ujunud Maria Romanjuk ja Ralf Tribuntsov. Samuti hüppavad Wiru Spordikeskuses basseini EM-il poolfinaali murdnud Daniel Zaitsev, Alex Ahtiainen ja Mariangela Boitšuk. Eesti ujumise kaks suurimat nime Eneli Jefimova ja Kregor Zirk on valmistumas Pariisi olümpiamängudeks ja jätavad koduse mõõduvõtu vahele.

Lisaks saab näha mitmeid meie parimad juunioreid eesotsas hiljuti omaealiste EM-il neljanda koha saavutanud Egle Salu. Stardis on ka juunioride rekordeid purustanud ning poolfinaalis ujunud Maari Randväli ja Kirke Madar.

Kolmepäevase võistluse jooksul selgitatakse vabariigi parimad 17 individuaalsel distantsil ja kuues teateujumises. Meeste konkurentsis saavad võistluste tõmbenumbriks olema Ralf Tribuntsovi ja Daniel Zaitsevi mõõduvõtud 50m vaba- ja seliliujumises, kus nad on ka Eesti kaks kõigi aegade kiireimat ujujat.

Naiste seas proovib Egle Salu 50m rinnuliujumises hambaid näidata Maria Romanjukile, kellel on potentsiaalselt võimalik nendel meistrivõistlustel teenida seitse individuaalset kuldmedalit.

Juunioride EM-i kordusetenduse 100m liblikujumises pakuvad Maari Randväli ja Kirke Madar. Randväli jahib konkurendi noorte- ja juunioride rekordit, mis on numbritega 59,85. Madari vanus lubab nihutada juunioride rekordit ning hiljuti pikas basseinis püstitatud rahvusrekord seab selleks kõrged ootused.

Eelujumistele antakse kõigil kolmel päeval start hommikul kell 9:30. Õhtused finaalid saavad kahel esimesel päeval alguse 17:00 ning viimasel võistluspäeval kell 16:00.

Live-tulemused:

I päeva eelujumiste live-ülekanne:

I päeva finaalide live-ülekanne:

II päeva eelujumiste live-ülekanne:

II päeva finaalide live-ülekanne:

III päeva eelujumiste live-ülekanne:

III päeva finaalide live-ülekanne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *