Mõtsnik ja Lessing parimad avaveeujumise seeriavõistluse II etapil

Avavveeujumise seeriavõistluse II etapp jõudis Tartu lähedale Tabiverre. Kui eelnevatel aastatel on ilmataat pakkunud vihmast menüüd, siis tänavu kostitati enam kui 130 ujumissõpra tugeva tuulega. 

Kahekilomeetrine põhidistants pakkus sarnaselt avaetapile ka seekord draamatikat. Avaveeujumises võib suund kergesti paigast minna ja nii juhtus ka teisel etapil ühena liidritest startinud sportlasel. Meestest läbi distantsi kõige kiiremalt Gerd Johan Lessing, kes võttis konkurentide ees enam kui 50-sekundilise võidu. Teisena finišeeris Allan Zabotin ja poodiumi kolmas aste kuulus Robin Priksile.

Naiste arvestuses ei leidunud vastast peagi Euroopa juunioride meistrivõistlustel startivale Kirke Mõtsnikule. Kuigi Britt Raudsepp pakkus terve distantsi vältel Mõtsnikule tugevat konkurentsi, siis vahe kahe konkurendi vahel finišis oli veidi üle kümne sekundi. Kolmanda koha teenis avaetapil võidutsenud Evalotta Victoria Aabrams.

Lisaks põhidistantsile toimusid mitmed teised mõõduvõtud. Tillu- ja lasteujumine, kus noored tulevikutegijad panid end proovile vastavalt 100- ja 400m distantsidel.

Harrastajate konkurentsis oli distantsi pikkuseks 1000 meetrit ja lisaks oli võimalus põhidistants läbida ka kalipsoga, et pakkuda kõigile osalejatele just neile sobivaid tingimusi.

Avaveeujumise seeriavõistlus jätkub 14. juulil Elvas toimuva etapiga. Samuti on 20. juulil Viljandi järvel toimumas Eesti meistrivõistlused. Ujutakse 5 kilomeetri distants ja masters-ujujad saavad joonele panna 3,3 kilomeetrisel distantsil, kus ei ole vaja litsentse osta – nimi kirja ja starti!

II etapi tulemused: 

III etapi registreerimine: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *