Gold parandas taas Eesti rekordit ja teenis 10. koha

Täna Belgradis alanud ujumise Euroopa meistrivõistlustel parandas Aleksa Gold 100m vabaujumise Eesti rekordit kahel korral ja saavutas 10. koha.

Eelujumistes uue rahvusrekordi 55,58 püstitanud Aleksa Gold nihutas poolfinaalis tippmarki veelgi ja kirjutas uuteks rekordnumbriteks 55,18. Selle tulemusega jäi ta jagama 10. kohta.

“Olen väga õnnelik ja rahul, et nii suurt rekordiparandust ma ei oodanud,” sõnas Gold, kes parandas päeva jooksul rahvusrekordit täpselt poole sekundiga.

Finaalist jäi karjääri parima tiitlivõistluste tulemuse ujunud Gold vaid 0,28 sekundi kaugusele. “Hea on see, et pääs finaali ei otsustatud paari sajandikuga, kuid 10. koht on kindlasti tulemus mille üle olla uhke,” rääkis Gold.

Poolfinaalide kiireim oli Barbora Seemanova (53,95) kellele järgnesid Nikoletta Padar (54,17) ja Barbora Janickova (54,32).

Zaitsevit jäi finaalist lahutama 0,14 sekundit

Meeste 50m liblikujumises paremuselt 13. ajaga poolfinaali ujunud Daniel Zaitsev parandas õhtul küll oma tulemust, kuid jäi napilt finaalist välja. Eestlane läbis basseinipikkuse ajaga 23,59, mis andis 11. koha.

“Ikka need tehnilised vead, stardist väljudes olin liiga sügaval ja esimene tõmme oli veidi tühja ning finišis jäin libisema,” märkis Zaitsev, kelle hooaja tippmark on 23,48. “Kui otsida kuhu need 0,14 sekundit kadusid, siis ilmselt võib nad sealt üles leida.”

Kiireimat minekut näitas üllatuslikult kreeklane Stergios Bilas ajaga 23,06. Paremuselt teise ja kolmanda ajaga sammusid finaali Meirut Cheruti (23,20) ja Szebasztian Szabo (23,23).

Homme tuleb starti kuus eestlast ning Eneli Jefimova hüppab vette 100m rinnuliujumise eelringides.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *