Zirk näitas peale haigust põhialal soliidset minekut

Barcelonas jätkuval Mare Nostrumi võistlustuuri teisel etapil näitas Kregor Zirk enda põhialal soliidset minekut. Eestlaste parimaks kohaks jäi Alex Ahtiaineni kaheksas koht 100 meetri liblikujumises.

Kregor Zirk oli täna Barcelonas võistlustules 200 meetri liblikujumises. 24-aastane ujuja läbis eelujumistes distantsi ajaga 1.58,26, mis jättis ta esimesena A-finaalist välja. Viimasena kaheksa parema sekka oleks viinud 0,05 sekundit kiirem aeg.

“Arvestades fakti, et eelmise nädala alguses olin täiesti siruli maas, siis aeg oli ausalt öeldes oodatust parem,” rääkis Zirk peale eelujumist, kelle nimel olev rahvusrekord on veeburaris MM-il ujutud 1.55,48. “Finaalis üritan taktikaliselt hea ujumise kokku panna ning praegu on ajast isegi olulisem panna end võistlusolukorda.”

Finaalis näitas Zirk pool sekundit aeglasemat aega saades kirja 1.58,75, mis andis kokkuvõttes eestlasele 12. koha. “Ma hetkel nii väga aegadele ei keskendu, kuigi see on kindlasti märk ühes või teises suunas. Hetkel on ajad täiesti normaalsed.”

“Peale veebruarikuu MM-i tegime tiimiga väga põhjaliku analüüsi, et leida kohti, kus saaksin ajaliselt veel aega võita ning viimased kuud oleme nende konkreetsete tehniliste aspektide kallal palju vaeva näinud. Autorallist võrdluse tuua, siis hetkel tutvume rajaga ning EM-il ja OM-il tuleb juba igat kurvi silmad kinni teada,” naljatles Tom Rushton hoolealune.

Alavõidu teenis üllatuslikult Lõuna-Koread esindav Kim Minseop, kes alistas valitseva olümpiavõitja ja maailmarekordit valdava Kristof Milaki. Minseop sai kirja 1.55,47 ja ungarlane kaks kümnendikku aeglasema tulemuse. Pronksmedali võitis jaapanlane Genki Terakado ajaga 1.56,03.

Zirk teeb kaasa veel Mare Nostrumi võistlustuuri kolmanda ja viimase Monaco etappi, mis toimub 1.-2. juunini.

Ahtiainenile eestlaste parim tulemus

Eesti koondise parimaks resultaadiks Barcelona etapil jäi Alex Ahtiaineni 100m liblikujumise kaheksas koht. Eelujumistes aja 52,77 kirja saanud ujuja sõnas, et aeg oli tema jaoks üllatav kuna hetkel käib ettevalmistus kolme nädala pärast algavateks Euroopa meistrivõistlusteks.

“Ei uskunud, et suudan hetkel nii kiiresti 100m liblikat ujuda, mis oli kindlasti üllatav, sest hetkel on fookus EM-ile suunatud,” sõnas Ahtiainen, kelle hooaja tippmark on 52,52. “Finaal ei olnud päris see, mis ma ootasin. Tekkisid mitmed tehnilised vead ja aeg 53,32 tõestab seda, kuid võtan siit võistluselt positiivse kaasa ning ootan EM-i juba väga.”

Teistest Eesti tippujujatest jäi Daniel Zaitsevi parimaks tulemuseks 100m liblikujumises näidatud 53,17. Seekord otsustas Zaitsev enda põhialast 50m libliksprindist loobuda ning proovida kätt 100m vabaujumises, kus ta sai kirja hooaja tippmarki tähistava 50,60.

100m vabaujumise Eesti hooaja edetabeli liider Lars Kuljus sai kirja 50,21 ning jäi enda hooaja parimast tulemusest 0,28 sekundi kaugusele. Artur Tobler läbis meeste 200m kompleksujumise tulemusega 2.06,33.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *