2024. aasta avaveeujumise võistlused üle Eesti

Kuigi veekogud üle Eesti veel soojenevad, siis tänavusel suvel on võimalus kaasa teha paljudel erinevatel etappidel ning ka Eesti meistrivõistlustel. Avaveeujumise hooajale antakse avapauk 15. juunil Karksi-Nuia paisjärves. 

53. korda toimuva avaveeujumise seeriavõistlus koosneb tänavusel suvel seitsmest etapist, mis algab 15. juunil Karksi-Nuias ja saab lõppakordi 17. augustil Võrus Tamula järvel toimuva Georg Otsa mälestusvõistlusega.

Eesti meistrivõistlused 5 kilomeetri distantsil peetakse 20. juulil Viljandis. Samuti on suvel kavas 4×1,5 km teateujumine, mis 2019. aastal lisati ka maailmameistrivõistluste programmi. Need võitjad selgitatakse 10. augustil Pühajärvel ning päev hiljem selguvad vabariigi parimad 10 km distantsil.

Kõik avaveeujumise huvilised või triatloniks valmistujad saavad igal seeriaujumise etapil valida endale jõukohase distantsi. I etapil Karksi-Nuias toimub alles alustavatele lastele 100-meetri pikkune tillustart ja 400 meetrit pikk noorte start. Harrastajad saavad end proovile panna 900m distantsil ning põhistardi pikkuseks on avaetapil 1800m.

Avaveeujumise seeriavõistluse üldjuhend (EST):

Open Water Swimming Series competition regulations (ENG):

I etapi juhend / Karksi-Nuia (EST):

Stage I regulations / Karksi-Nuia (ENG):

Registreerimine I etapile: 

Registration for stage I:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *