Maikuus selgub taas parima ujumisoskusega klass

Traditsiooniline põhikooliõpilaste ujumisoskuse testimise kampaania „Parima ujumisoskusega klass“ saab esimesel mail taas alguse. Terve maikuu kestva kampaania eesmärgiks on motiveerida õpilasi ujuma õppima, teadvustada ujumisoskuse vajalikkust ning selgitada, mida tähendab ujumisoskus.

Osalemiseks tuleb ujumisõpetajal klassi õpilaste ujumisoskust kontrollida ajavahemikus 1-31 mai ning tulemused siin kirja panna.

Ujumisoskuse testimiseks on loodud konkreetne väljakutse, mille läbimine annab selge signaali selle kohta, kas ujumisoskus on omandatud või mitte. Test sisaldab hüppamist sügavasse vette, ujumist 100 meetrit rinnuli asendis, sukeldumist ja eseme toomist käega põhjast, püsimist paigal puhates ja asendeid vahetades kolm minutit ning seejärel ujumist 100 meetrit selili asendis ja veest väljumist.

„Parima ujumisoskusega klass“ kampaania patroon on ka sel aastal Eesti parim meesujuja Kregor Zirk, kes on valmis jagama ujumisoskuse tähtsust ning õpetusi piisavaks ujumisoskuse omandamiseks.

Kõigi kampaanias osalevate klasside ja klasside õpetajate vahel loositakse välja põnevaid auhindu Kalev Spa VeekeskuseltTervise Paradiisi VeekeskuseltSuper SkyparkiltEesti Spordi- ja OlümpiamuuseumiltAhhaa TeaduskeskuseltKadarbikult ja ProSwimilt. Vaheauhindade loosimised toimuvad 10., 17. ja 24. mail.

Esimesed 1500 osalejat saavad endale “Veega Sõber” ujumismütsid Arenalt! Peaauhind on meelolukas ujumistund koos Kregor Zirkiga tervele klassile, mis loositakse välja 31. mail.

Rohkem infot: www.kooliujumine.ee/ujumisklass/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *