Olümpiamängudeks valmistuv Zirk lihvib vormi üle maailma

Pariisi olümpiamängudeks valmistuv Kregor Zirk annab vormile viimase lihvi neljas erinevas riigis ja teeb peaproovi Euroopa meistrivõistlustel.

Veebruaris maailmameistrivõistlustel viienda koha saavutanud 24-aastane ujuja treenib viimased kuud enne olümpiamänge Türgis, Hong Kongis, Slovakkias ja Eestis.

“Mul on tunduvalt odavam lennata Hong Kongi ja treenida seal, kui mul oleks seda teha Tallinnas,” tunnistab Zirk peamist põhjust, miks ta teeb ettevalmistuse nii mitmes erinevas riigis. “Ühe raja rentimine Tallinnas on ikka ebareaalselt kallis, kahtlemata Euroopa tipus oma hindadega. Kahjuks ei taha ka meie juhtivad spordiorganisatsioonid õlga alla panna, kuid proovin leida lahendusi ning mitte mõelda probleemidele.”

Teise põhjusena toob ujuja välja, et kuna ta treenib rahvusvahelises treeninggrupis, siis paratamatult tuleb kõigiga arvestada ning soov on enne olümpiamänge treenida ka oma treeneri silme all.

“Meil on selline unikaalne treeningrühm ja kõik tahavad olümpiamängude eel maksimumi kätte saada. Mina saan oma treeneriga Hong-Kongis koos treenida, maikuu lõpus toimuval Mare Nostrumi võistlustuuril, peale EM-i paar nädalat Slovakkias ja enne Pariisi mänge tuleb ta ka Tallinnasse,” räägib Zirk, kelle juhendajaks on kanadalane Tom Rushton, kes on eestlast juhendanud aastast 2017.

Zirk mõtleb eestlaste parimast tulemusest

Viis nädalat enne olümpiamängude algust stardib Tartust pärit ujuja Serbias toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel, kus soovib ületada oma karjääri parima tulemuse ehk kuuenda koha.”See on juba selline periood, kus teeme päris palju tööd kiirusega, et mingi suure koormuse alla mattunud ma EM-il kindlasti ei ole,” selgitab Zirk. “Suurim eesmärk oleks Serbias parandada need pisivead, mis ma MM-il tegin ja loodetavasti olümpial saab siis kogu pusle kokku pandud.”

Olümpiamängudele mõeldes ootab Zirk võistlust väga ja ka kodust konkurentsi Eneli Jefimovaga. “Hetkel on minu käes parim olümpia ja MM-i resultaat ning ma olen enam kui kindel, et Eneli tahab need üle ujuda,” naerab Zirk, kes Tokyos saavutas 13. ja Jefimova tema järel 14. koha.

“Tõsisemal noodil rääkides, siis eesmärk on olümpiamängudelt tagasi tulla Eesti ujujate parima tulemusega. Kohta on üpris mõttetu ennustada, sest sellisel tasemel oleneb see üpris palju ka konkurentidest. Mina üritan ettevalmistuse täkkesse panna ja soov on peale olümpiat olla uhke oma soorituse üle,” ütles ujuja lõpetuseks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *