Kes domineerivad Eesti ujumise hooaja edetabelites?

Pariisi olümpiamängude alguseni on jäänud 100 päeva ning Eesti ujujad on aasta suurimal spordipeol esindatud kindlasti kahe ujujaga – Eneli Jefimova ja Kregor Zirk. Kvalifitseeruda on võimalik kuni 23. juunini, mis on ka viimane võistluspäev Euroopa meistrivõistlustel. Aga kes on tänavusel aastal näidanud eestlastest parimaid tulemusi basseinis?

Naiste esikümnest leiame ainult ühe nime – Eneli Jefimova. 17-aastane ujuja on vaatamata erinevatele haigustele olnud ülekaalukalt meie parim naisujuja. Rahvusvahelise alaliidu (WA) punktitabeli järgi on Jefimova teinud parima soorituse märtsi alguses Riias, kui ta sai 50m rinnuliujumises kirja aja 30,10. Antud tulemus asetab eestlanna maailma jooksvas hooaja edetabelis neljandale kohale.

Edetabeli kuus esimest tulemust ongi Jefimova 50m rinnuliujumised. Esimese 100m resultaadi leiame tabeli seitsmendalt realt. Swim Open Stockholmil hooaja tippmargi 1.06,91 ujunud Jefimova asub sel distantsil starti ka olümpiamängudel. Rahvusrekord on eelmise aasta maailmameistrivõistlustel ujutud 1.06,18.

Meestest domineerib Zirk

Eesti meesujujate TOP 10 edetabel on veidi kirjum, kuid tabeli tipus domineerib veebruarikuus MM-il viienda koha saavutanud Kregor Zirk. Just Dohas toimunud MM-il on Zirk oma kuuest hooaja parimast ujumisest teinud viis. Edetabeli tipust leiame tema 400m vabaujumise aja 3.49,34.

Samuti on edetabelis Zirki kolm 200m liblikujumise resultaati, mis viisid ta Dohas ajaloolise viienda kohani ja Eesti rekordini 1.55,48. Meestest mahtusid esikümnesse veel Daniel Zaitsev, kes on tänavu 50m liblikujumises head kiirust näidanud. Alex Ahtiainen murdis tabelisse 100m liblikujumise resultaadidega, mida ta näitas Bergenis ja Stockholmis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *