Zaitsev näitas Bergenis parimat aega, kuid medalitele ei ujunud

Täna algas Norras kolm päeva kestev ujumisvõistlus Bergen Swim Festival, kus osaleb neli eestlast. Daniel Zaitsev näitas avapäeval 50m liblikujumises küll päeva kiireimat aega, kuid medalimängu ei tõusnud. 

Võistluste esimesel päeval oli stardis kaks eestlast – Daniel Zaitsev ja Alex Ahtiainen, kes hüppasid vette 50m liblikujumises. Norras toimuva ujumisvõistluse 50 meetri distantsid toimuvad teistsuguses formaadis võrreldes tiitlivõistlustega. Esmalt toimuvad eelujumised, kus selgub kaheksa parimat ujujat.

Seejärel algavad väljalangemisringid, kus kaheksa ujujat selgitavad veerandfinaalis viis parimat, kes hüppavad vette poolfinaalis. Peale poolfinaale jääb alles kolm ujujat, kes finaalis selgitavad võitja. Väljalangemisringide ujumised toimuvad 15-minuti jooksul, mis nõuab ujujatelt nii kiirust kui ka vastupidavust.

26-aastane Zaitsev näitas päeva parimat aega 23,60, kuid medalimängu ei tõusnud. Veerandfinaali võitnud eestlane loobus järgmistest ringidest kuna keskendub homsele 100m liblikujumisele. Sama tegi ka Ahtiainen, kes sai veerandfinaalis kirja neljanda aja 24,41.

“Lootsin natuke kiiremat aega näidata,” sõnas Zaitsev peale ujumist, kelle nimele kuulub 50m liblikujumises muljetavaldavad 35 Eesti kõigi aegade parimat tulemust. “Täna ei saanud finišit klappima ja kaotasin seal veidi aega.”

100m liblikujumises homme startiv Zaitsev loodab näidata paremat minekut kui eelmisel nädalavahetusel Stockholmis, kus pidi leppima ajaga 52,88. “Rootsis oli selline raske ujumine, et erilist särtsu ei olnud. Proovin siin teha vigade paranduse ja näidata oluliselt kiiremat tulemust,” rääkis ujuja.

Homme tuleb eestlastest starti veel Maria Romanjuk, kes teeb võistluste avastardi 100m rinnuliujumises. Pühapäeval on võistlustules Ralf Tribuntsov, kes stardib Bergenis vaid 50m vabaujumises.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *