Kas Tribuntsovi tuhkatriinulugu jätkub pääsuga olümpiamängudele?

Kaks Eesti ujujat Eneli Jefimova ja Kregor Zirk on kindlustanud koha suvel toimuvatele olümpiamängudele. Reedest pühapäevani jätkavad mitmed meie tippujujad Pariisi pileti püüdmist Norras ning üks nendest on mullu tippsporti naasnud Ralf Tribuntsov.  

29-aastane Tribuntsov naases mullu pärast mitmeaastast pausi tippujumisse, mis päädis kahe finaalikohaga Euroopa lühiraja meistrivõistlustel. Nüüd on Lääne-Virumaalt pärit sportlane võtnud ujujate keeles sihikule “pika vanni” ning jahib pääsu olümpiamängudele.

Eelmisel nädalavahetusel Stockholmis hooaja avanud Tribuntsov oli 50m vabaujumises lähedal Eesti rekordile läbides basseinipikkuse ajaga 22,40. “Esimene distantsi pool oli väga hea, kuid lõpufaasis tempo langes,” rääkis ujuja, kel jäi rahvusrekordist puudu 0,08 sekundit.

“Kuna tegemist oli alles minu hooaja esimese võistlusega, siis õpin iga stardiga. Olen kindel, et minu sees on hetkel isegi kiirem aeg peidus, kuid see nõuab detailidele pihta saamist. 50m sprindis vigu lubada ei saa,” lisas Tribuntsov.

Olümpiamängudele kvalifitseerumiseks peaks Tribuntsov näitama aega 21,96, mis tähendaks suurt hüpet praegusest tippmargist 22,40. “Ralfil on hetkel väga tugev esimene 30 meetrit, kuid peale seda kaob tõmbest veidi jõud ära ning ujumise tempo hakkab kannatama,” sõnas Eesti koondise peatreener Toni Meijel, kes kodumaal ujujat abistab.

“Tal on maailma tippklassi kuuluv veealune osa, kuid vee all saab ta reeglite järgi olla vaid 15 meetrit. Õnneks Ralf on väga intelligentne sportlane ja mõtleb väga aktiivselt kaasa, et kuidas puudujäägid eemaldada. Iga võistlusega kogub ta aina rohkem enesekindlust ja kui ta suudab üks hetk kokku panna tervikliku ujumise, siis ma julgen öelda, et olümpianorm langeb,” analüüsis Meijel.

Reedest pühapäevani stardivad ujujad Norras toimuval kõrgetasemelisel mõõduvõtul Bergen Swim Festival. Lisaks Tribuntsovile jätkavad olümpianormi jahtimist Alex Ahtiainen, Daniel Zaitsev ja Maria Romanjuk.

Ahtiainen läbis Stockholmis 100m liblikat ajaga 52,58 ning jäi olümpianormatiivist 0,91 sekundi kaugusele. “Bergenis saavad poisid veel proovida, et kui lähedale nad sellele väga tugevale normatiivile (51,67) jõuavad,” märkis koondise peatreener. “Kui Bergenis asjad ei õnnestu, siis viimane võimalus on normi püüda Euroopa meistrivõistlustel, mis lõppeb samal päeval kui olümpiale kvalifitseerumine ehk 23. juunil.”

Startlistid:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *