Eesti meistrivõistluste maratonujumine katkestati äikese tõttu

Lõppenud nädalavahetusel peeti Pühajärvel Eesti avaveeujumise meistrivõistlused, kus oli kavas sega 4×1,5km teate- ja 10km maratonujumine. Nendest viimane tuli halbade ilmastikutingimuste tõttu katkestada. 

Enne maratonujumise starti teadsid sportlased, et äikese korral lõpetatakse võistlus koheselt ning tulemused fikseeritakse vastavalt katkestamise ajal olnud paremusjärjestusele. Kuigi äikesepilved hiilisid Pühajärvele ühelt ja teiselt poolt, siis üks hetk nad koos rahesaju ja tugeva tuulega kohale hiilisid ning võistlus katkestati kui liidritel oli seitsmest ringist läbitud kuus.

Eesti meistriks maratonujumises krooniti Gerd Johan Lessing, kes pärast teist ringi oli konkurentidega vahe sisse ujunud ning kasvatas seda kuni lõpuni. Hõbeda teenis Robin Priks ja kolmas oli Erik Mäesepp. Naiste seas oli võidukas Evalotta Victoria Aabrams, kes juba avaringil võttis liidriohjad enda kätte ja iga ring seda suurendas. Teisena finišeeris Kertu Kaare ja kolmandana Britt Raudsepp.

Teateujumise Eesti meistrid

Päev enne maratonujumist selgitati riigi meistrid sega 4×1.5km teateujumises, kus stardis oli 25 võistkonda. Suurim lahing käis kuldmedalile, mida pidasid omavahel Ujumise Spordiklubi (USK) ja TOP Ujumisklubi võistkonnad. Avaringil võttis liidripositsiooni sisse USK ning teise ringi lõppedes oli edu konkurentide ees üle kahe minuti. Kolmandas vahetuses tegi TOP marulise tõusu ning enne viimast etappi olid nemad omakorda minut USK-i võistkonnast ees.

Viimases vahetuses suutis USK-i ujuja Adele Roop kinni püüda TOP-i ankrunaise ning temast mööduda ja tuua Tartu võistkond 35-sekundilise eduga esimesena finišisse. Võidukas tiimis ujusid veel Gerd Johan Lessing, Erik Mäesepp ja Isabel Annus. Teisena lõpetas TOP Ujumisklubi ja kolmanda koha saavutas Kalevi Ujumiskool.

Noorte ja juunioride vanuseklassis pälvisid kuldmedalid vastavalt Ujumise Spordiklubi ja Orca Swim Club tiimid. Kolmes erinevas masters-klassis olid võidukad kaks klubi. Orca Swim Club oli parim vanuseklassis 100-159 ja Meisterujumise U-klubi teenis võidud 160-239 ja 240+ vanuseklassides.

Avaveeujumise suvisele hooajale pannakse punkt 17. augustil toimuva Georg Otsa mälestusvõistlusega Tamula Järvel.

10km maratonujumise tulemused

4×1,5km teateujumise tulemused

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *