Iltšišin ja Mõtsnik krooniti Viljandi järvel Eesti meistriks

Lõppenud nädalavahetusel selgitati Viljandi järvel avaveeujumise Eesti meistrid viie kilomeetrisel distantsil. Lisaks põhidistantsidele peeti maha ka harrastajate ja masters-ujujate mõõduvõtud. 

Naiste konkurentsis ei leidunud vastast hiljuti Euroopa juunioride meistrivõistlustel startinud Kirke Mõtsnikule, kes läbis viie kilomeetrise distantsi ühe tunni ja 10 minutiga. Talle järgnes Evalotta Victoria Aabrams (1:11:42,9) ning Kertu Kaare (1:15:51,2).

Meeste seas krooniti Eesti meistriks Mark Iltšišin, kelle edu lähima konkurendi ees oli veidi enam kui kolm minutit. Iltšišin võiduajaks märgiti 1:04:47,7. Hõbemedali teenis Gerd Johan Lessing (1:08:00,1) ja pronksi Airon Pajula (1:10:03,9).

Lisaks üldarvestuse esikolmikule selgitati Eesti meistrid ka kolmes erinevas noorte vanuseklassis:

N U15 Grete Hallikivi

M U15 Gerd Johan Lessing

N U17 Kirke Mõtsnik

M U17 Airon Pajula

N U19 Evalotta Victoria Aabrams

M U19 Mark Iltšišin

Põhidistantsi kõrval panid ujumissõbrad end proovile ka veidi lühemal võistlustrassil. Harrastajad läbisid 1,66 km ja masters-ujujad võtsid ette 3,3 km pikkuse distantsi. 62 osalejaga masters-ujumise distantsil olid kiireimad Mart Mandel ja Merle Vantsi. Harrastajate distantsil noppisid võidud Mykhailo Syniuhin ja Karolina Niinep.

Avaveeujumise seeriavõistlus jätkub 27. juulil kui kavas on ülipopulaarne Väikese Väina ujumine, mis viib sportlased Muhumaalt Saaremaale. Sel suvel jagatakse Eesti meistrivõistluste medaleid veel 10.-11. augustini, kui Pühajärvel peetakse 4×1,5 km teateujumine ja 10 km maratonujumine.

Tulemused: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *