Tribuntsov pääses EM-il ülivõimsa rahvusrekordiga finaali

Belgradis jätkuvatel Euroopa meistrivõistlustel pääses Ralf Tribuntsov ülivõimsa Eesti rekordiga 50m seliliujumise finaali. 

29-aastane Ralf Tribuntsov läbis eelujumistes 50m selili ajaga 25,57 ning sõnas toona, et õhtul tuleb end rohkem usaldada ja riskida. Poolfinaalis sai eestlane kirja Eesti rekordit tähistava 24,89, mis viis ta viiendana finaali.

“Kõik õnnestus, usaldasin ennast,” sõnas üliõnnelik finalist peale ujumist. “Võitlesin lõpuni välja ja nii kiiret aega ma ei oodanud, aga kui nägin tablool 24-ga algavat tulemust, siis olin juba rahul.”

Tribuntsovist sai peale Eesti taasiseseisvumist kolmas meesujuja, kes pääsenud pika raja Euroopa meistrivõistlustel finaali. “Finaalis on tore olla, kuid kunagi võiks ikka medali ka võtta,” sõnas karjääri parima resultaadi saavutanud koondislane.

Poolfinaalide kiireim oli kreeklane Apostolos Christou (24,52), kellele järgnesid Ksawery Masiuk (24,72) ja Evangelos Makryigiannis (24,73).

Romanjuk pälvis 10. koha

Naiste 200m rinnuliujumise poolfinaalis hüppas vette Maria Romanjuk, kes tegi südika ujumise, kuid jäi napilt finaaliukse taha teenides 10. koha ajaga 2.30,03.

“Läksin ründama ja tagasi ei hoidnud,” sõnas Romanjuk, kes 150m pöördes edestas isikliku rekordi graafikut 0,8 sekundiga. “Lõpp kahjuks läks raskeks, aga minu fookus enne seda võistlust oli 100 meetri distantsil, seega täitsa hea tulemus.”

Meeste 50m seliliujumise finaal peetakse homme Eesti aja järgi kell 20:54.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *