Priks ja Aabrams võidukad avaveeujumise seeriavõistluse avaetapil

Tänavuse suve esimene avaveeujumise seeriavõistluse etapp sai avastardi 15. juunil Karksi-Nuias. Stardijoonele sättis 130 ujujat, kes 20-kraadises järvevees panid oma võimed proovile erinevatel distantsidel 

1800 meetri pikkusele põhidistantsile startis 70 ujujat. Üsna varajases faasis sai selgeks, kes hakkavad naiste ja meeste üldvõidu nimel heitlema. Võtmekohaks sai viimane poi, mille võistluse liidrid läbisid valesti ning pidid oma esikoha loovutama.

Ühe õnnetus on teise õnn ning Robin Priks ja Evalotta Aabrams kasutasid oma võimalused ära ning teenisid avaetapi üldvõidu. Priksil võttis põhidistantsi läbimine aega 19 minutit ja 31 sekundit. Aabrams lõpetas Priksist 53 sekundit hiljem ning oli üldarvestuses kõrgel neljandal kohal.

Meeste üldarvestuse teise ja kolmandana finišeerisid vastavalt Gerd Johan Lessing ja Allan Zabotin. Naistest ujusid end poodiumile Britt Raudsepp ja Adele Roop.

Lisaks põhidistantsile toimusid mitmed teised mõõduvõtud. Tillu- ja lasteujumine, kus noored tulevikutegijad panid end proovile vastavalt 100- ja 400m distantsidel.

Harrastajate konkurentsis oli distantsi pikkuseks 900 meetrit ja lisaks oli võimalus põhidistants läbida ka kalipsoga, et pakkuda kõigile osalejatele just neile sobivaid tingimusi. Avaveeujumise seeriavõistlus jätkub 7. juulil Tabiveres toimuva etapiga.

I etapi tulemused: https://timesport.ee/wp-content/uploads/2024/06/Karksi-Nuia-avavesi-vanusegrupid-2024.pdf

II etapi registreerimine: https://my.raceresult.com/294306/registration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *