Olümpiavõitja kindlalt alistanud Zirk pälvis pronksmedali

Täna lõppes Monacos kõrgetasemeline võistlustuur Mare Nostrum, mis koosnes kolmest etapist. Võistluste viimasel päeval tõusis poodiumile Kregor Zirk. 

 24-aastane Zirk pääses 200m vabaujumise eelringidest ajaga 1.48,73 neljandana finaali ja suutis finaalis oma aega veelgi parandada saades kirja 1.47,89, mis andis tugevas konkurentsis pronksmedali.

“See oli nüüd küll veidi üllatav aeg, kuid võtan selle rõõmuga vastu,” rääkis Zirk peale finaali, kes jäi MM-il ujutud hooaja tippmargist vaid 0,35 sekundi kaugusele.

“Kuna ujusin valitseva maailmameistri Hwangi kõrval, siis teadsin, et tema taktika on kiirelt alustada ja läksin samuti julgelt peale. Teine distantsi pool maksin veidi lõivu selle eest, kuid kokkuvõttes taktika õigustas end,” märkis ujuja, kes 100m pöördes edestas ka oma rahvusrekordi graafikut.

Kuldmedali võitis Lõuna-Koread esindav Hwang Sunwoo (1.46,23). Talle järgnes tema kaasmaalane Lee Hojoon (1.46,63). Zirki püüdis viimasel 50 meetril püüda 200m liblikujumise maailmarekordimees Kristof Milak, kuid tal tuli leppida neljanda kohaga kaotades eestlasele 0,13 sekundiga. Lisaks edestas eestlane ka valitsevat olümpiavõitjat Thomas Deani, kes lõpetas alles seitsmendana.

Viimase võistlusosa algus viibis üsna pikalt ja oli isegi oht, et võistlus võidakse katkestada. “Veekvaliteet oli õhtul ikka täitsa käest ära, väga raske oli näha basseinipõhja, kuid see on meie jaoks oluline, et teaksime millal pöörde- ja finišisein tuleb,” selgitas Zirk.

Kokkuvõttes on Tom Rushtoni hoolealune õnnelik, et suutis iga võistlusstardiga paremaks minna. “Kui vaadata Barcelona ja Monaco etappe, siis kõik läks ülesmäge ning panna võistlustele punkt medaliga, kus vahetuses ujuvad sellised suured nimed, väga hea.”

Zirk naaseb nüüd kodumaale järgmiseks kaheks nädalaks ning stardib 17. juunil algavatel Euroopa meistrivõistlustel, kus ta osaleb 100- ja 200m liblikujumises.

Tulemused:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *