Zirk stardib Mare Nostrumil, Jefimova Londoni olümpiabasseinis

Kregor Zirk ja Eneli Jefimova teevad viimaseid ettevalmistusi enne 17. juunil algavaid Euroopa meistrivõistlusi, mis saab meie tippujujate jaoks olema peaproov enne Pariisi olümpiamänge. 

24-aastasel Zirkil oli plaanis võistelda Mare Nostrumi võistlustuuril, mis koosneb kolmest etapist ja toimub üheksa päeva jooksul. Ainulaadseks teeb Mare Nostrumi asjaolu, et iga etapp toimub erinevas riigis: Prantsusmaal, Hispaanias ja Monacos.

“Olen Mare Nostrumil palju aastaid käinud ja see on tiitlivõistluste kalendrit silmas pidades alati väga heal ajal, et teha viimased kontrollstardid,” rääkis veebruaris toimunud MM-il viienda koha pälvinud ujuja. “Tänavu pean Prantsusmaal toimuva etapi vahele jätma, sest nädala alguses tabas mind imelik viirushaigus ja olin ühe päeva täitsa siruli.”

Zirk sõnab, et loodab Hispaanias ja Monacos toimuval etapil siiski kaasa teha. “Kuna selline imelik haigus minust üks päev üle käis, siis ma ei taha rutata võistlemisega ning panna ohtu kogu seni tehtud töö ja olümpiamängud.”

“Konsulteerisin ka arstiga ning ka tema möönas, et ma oleksin ettevaatlik, sest organism on hell ja liigselt rutates võib hiljem veel hullemaks minna. Võtan päev päevalt ning kui tunnen, et olen valmis, siis tõmban võistluspüksid jalga,” lisas Zirk, kes peaks kõigi eelduse kohaselt startima 29.-30. maini Barcelonas toimuval etapil.

Jefimova hüppab vette Londoni olümpiabasseinis

17-aastane Eneli Jefimova on enne Euroopa meistrivõistlusi vette hüppamas Adam Peaty nimelisel kommertsvõistlusel “AP Race London International”, mis peetakse 25.-27. maini 2012. aasta Londoni olümpiabasseinis.

Jefimova on stardinimekirjas 50-100-200 meetri rinnuliujumises ning suurimat konkurentsi hakkab talle pakkuma 200 meetri distantsi valitsev maailmameister hollandlanna Tes Schouten, kellega eestlanna sai mõõtu võtta ka aprilli alguses toimunud Stockholm Openil.

Pärast Londoni mõõduvõttu sõidab Jefimova Türki treeninglaagrisse, kus annab vormile enne Euroopa meistrivõistlusi viimase lihvi.

AP Race London International startlist:

Mare Nostrumi tuuri koduleht:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *