Meistrivõistluste esimesed kuldmedalid võitis Audentes, USK ja Garant

Täna algasid Tallinnas Kalev Spa Veekeskuses kolm päeva kestvad Eesti noorte- ja juunioride meistrivõistlused. Esimeses võistlusosas selgusid Eesti meistrid 4×200 meetri vabaujumises. 

Meistrivõistluste esimesed kuldmedalid jagati 4×200 meetri vabaujumises. Juunioride seas oli võidukas Audentese Spordiklubi naiskond (Britt Raudsepp, Freia Värk, Natali Plovits ja Merilin Priivits) ja Ujumise Spordiklubi meeskond (Siim Kesküla, Trevor Kägo, Oskar Männa, Artjom Alteberg).

Noorte vanuseklassi tüdrukute seas noppis taas võidu Audentese Spordiklubi nelik koosseisus Maari Randväli, Karola Viinapuu, Elli Lõvi ja Emily-Pärli Jäärats. Neile järgnesid Ujumise Spordiklubi ja Ujumisklubi Briis naiskonnad. Noormeeste konkurentsis oli parim Garanti Spordiklubi, kes ujus koosseisus Aleksei Denissov, Elissei Vassenin, Martin Pärtel ja Robert Vesselov. Hõbemedali teenis Ujumise Spordiklubi ja pronksmedali sai kaela Kalevi Ujumiskool.

Eneli Jefimova oli esimesel võistluspäeval vees 200m rinnuliujumises, kus võrdlemisi kerge ujumisega 2.34,00 kindlustas endale esimesena pääsme õhtusesse juunioride finaali. Jefimova poolt eelmise aasta oktoobris ujutud Eesti rekord on numbritega 2.26,02.

Head minekut näitas hommikul juunioridest Kirke Madar, kes püstitas 50m vabaujumises uue tippmargi ning eelujumiste kiireima aja 26,50. Lisaks läheb Madar 100m liblikujumise finaalile vastu parima asetusega.

Noorte vanuseklassis (2008 s.a ja nooremad) on õhtul võimalus kolm kuldmedalit teenida Audentese Spordiklubi esindaval Maari Randvälil. Ta on õhtul võidu nimel ujumas 50m selili,- 100m liblik- ja 400m vabaujumises. Noormeestest on heal positsioonil poodiumi kõrgeim aste mitmel korral vallutada Aleksei Denissovil, kes hakkab finaalides jahtima 200m kompleks- ja 400m vabaujumise kuldmedaleid.

Õhtul jagatakse Eesti noorte- ja juunioride meistrivõistluste medalid kuuel individuaalsel distantsil: 400m vaba-, 200m rinnuli-, 100m liblik-, 50m selili-, 50m vaba- ja 200m kompleksujumises. Lisaks selguvad parimad 4×100 meetri sega vabaujumises. Esimese päeva finaalid saavad alguse kell 17:00.

Zaitsev ja Ahtiainen parimad täiskasvanute konkurentsis

Meistrivõistluste raames teevad kaasa ka täiskasvanute vanuseklassi kuuluvad ujujad, kes võistlevad ainult hommikustes eelujumistes ja väljaspool arvestust. Avapäeva hommikul oli võimalus näha järjekordset Daniel Zaitsevi ja Alex Ahtiaineni duelli ning seekord 50m vabaujumises.

Zaitsev läbis basseinipikkuse tulemusega 22,60, mis jääb tema maikuu alguses ujutud hooaja tippmargile alla 0,26 sekundiga. 26-aastase ujuja isiklik rekord on 2021. aasta Euroopa meistrivõistlustel ujutud rahvusrekord ajaga 22,32. Ahtiainen oli lähedal oma hooaja parimale ajale (23,00) saades kirja 23,07.

Naistest näitas parimat minekut Mariangela Boitšuk, kes sprintis 50m selili ajaga 29,70. Boitšuki hooaja tippmark 29,55 on ujutud märtsikuu keskel ning isiklik rekord 29,22 pärineb eelmise aasta maikuust. Eesti rekord 29,18 kuulub 2016. aastast Alina Kendziori nimele.

Tulemused ja startlistid:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *