Avaveeujumise seeriavõistluse üldvõitjateks krooniti Lessing ja Raudsepp

Terve suve vältel toimunud avaveeujumise seeriavõistlus, mis koosnes seitsmest etapist on jõudnud lõpule. Üldvõitjateks krooniti meestest Gerd Johan Lessing ja naistest Britt Raudsepp. 

Üldarvestusse läksid viie parima etapi tulemused ning ühe etapi eest oli võimalik teenida maksimaalselt 20 punkti. Naiste seas teenisid vähemalt ühe etapi võidu neli erinevat ujujat. Üldvõidu napsas endale Audentese Spordiklubi esindav Britt Raudsepp, kes jäi võitmatuks Elvas ja Tamulas ning finišeeris kolmel korral teisena, mis andis talle kokkuvõttes 85 punkti.

65 punktiga teenis naiste arvestuses teise koha Evalotta Victoria Aabrams, kes suvel jooksul astus samuti kahel korral poodiumi kõige kõrgemale astmele. Aabrams oli parim Karksi-Nuias ja Haapsalus. Kolmandana lõpetas Karola Paju, kes edestas üldarvestuses neljandana lõpetanud Adele Roopi vaid ühe punktiga.

Meeste konkurentsis võttis kindla võidu Gerd Johan Lessing, kes võidutses suve jooksul viiel etapil ning lõpetas ülejäänud kahel osavõistlusel teisena. Maksimaalsed 100 punkti teeninud Lessing sõnas pärast edukat suvehooaega, et juba kevadel oli eesmärk punktide peale ujuda ning teenida kõrge koht üldarvestuses.

“Eriti õnnelik olin Tamulas toimunud Georg Otsa mälestusvõistluse võidu üle, sest rändkarika peal on sellised nimed nagu Kregor Zirk, Kaspar Helde ja Mark Iltšišin ning nüüd ka minu nimi. Kokkuvõttes jään suvega rahule ning soovitan ka kõikidel teistel noorujujatel avaveeujumist teha, sest see võimaldab suvel aktiivset liikumist ja sügisel on lihtsam treeningutega taas alustada,” rääkis Lessing.

Lessingu järel hõivasid teise ja kolmanda koha tema klubikaaslased Ujumise Spordiklubist. Teise koha saavutas 65 punktiga Erik Mäesepp ja kolmas oli 60 punktiga Robin Priks, kes võidutses hooaja avaetapil Karksi-Nuias.

Vanuseklasside üldvõitjad:

  • 14-16 aastased: Karola Paju ja Gerd Johan Lessing
  • 17-19 aastased: Britt Raudsepp ja Allan Zabotin
  • 20-29 aastased: Kertu Kaare ja Kaspar Tamm
  • 30-39 aastased: Kätlin Sepp ja Sergei Arabkin
  • 40-49 aastased: Kristiina Arusoo ja Romet Tepper
  • 50-59 aastased: Merle Vantsi ja Aldo Suurväli
  • 60-69 aastased: Tiia Brakmann ja Pearu Tamm
  • 70-79 aastased: Sirje Voolmaa ja Peep Kesküla

Vaata üldarvestuse tabelit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *