Eesti rekordi ujunud Jefimova pääses esimesena finaali

Leedus Vilniuses jätkuvatel Euroopa juunioride meistrivõistlustel püstitas Eneli Jefimova neidude 100 meetri rinnuliujumises Eesti rekordi ja pääses ülekaalukalt parima ajaga finaali.

17-aastane Jefimova ujus eelringides hooaja tippmargi 1.06,36 ning suutis poolfinaalis näidata Eesti rekordi väärilist tulemust ajaga 1.06,08. Eelnev tippmark 1.06,18 oli eestlanna poolt ujutud 2023. aasta MM-il.

“Väga hästi õnnestus ujujate keeli vett haarata ehk tõmme, kuid pööre ja finiš jäid veidi pikaks ehk sealt on võimalik aega veelgi näpistada,” rääkis Jefimova peale poolfinaali, kes tõusis uue rahvusrekordiga maailma hooaja edetabelis 15. kohale. “Siin võistleme ikkagi treeningkoormuse pealt, sest neljapäeval oli jõusaal ja kolmapäeval veel kaks treeningut. Kokkuvõttes võib tänase õhtuse ujumisega rahule jääda.”

Peagi Pariisi olümpiamängudel startiv Jefimova edestas järgnevaid konkurente enam kui kahe sekundiga. Paremuselt teist aega 1.08,31 näitas leedulanna Smilte Plytnykaite. Neidude 100m rinnuliujumise finaal peetakse homme õhtul kell 18:19.

Madarilt ja Randvälilt juunioride rekord 

Neidude 50m liblikujumise esimeses poolfinaalis hüppas vette Kirke Madar. Hommikul 0,12 sekundi kaugusele Eesti juunioride rekordist (27,30) jäänud Madar suutis õhtul teha vigade paranduse ja kirjutas uuteks rekordnumbriteks 27,07.

Madar sai Eesti juunioride rekordit enda nimel hoida viis minutit, sest teises poolfinaalis suutis Maari Randväli basseinipikkuse läbida ajaga 26,93, mis tähistab omakorda uut juunioride tippmarki kui ka uut Eesti noorte rekordit. Suurepärane tulemus andis Randvälile üheksanda koha, edasipääsust finaali jäi lahutama 0,03 sekundit. Madar pälvis 12. koha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *