Zirk saavutas EM-il kaheksanda koha

Belgradis toimuvatel ujumise Euroopa meistrivõistlustel tegi Eesti koondis enda viimased etteasted ning võistlustele pani punkti Kregor Zirki 200m liblikujumise finaal.

24-aastane Zirk edenes finaali kaheksandana näidates poolfinaalis aega 1.57,15. Finaalis läks eestlane kohe esimestest meetritest julgelt ründama ning 100m pöördes hoidis neljandat kohta, kuid distantsi teisel poolel jõud rauges ja ajaga 1.58,25 tuli leppida kaheksanda kohaga.

“Ma ei hakka valetama, olen üpris pettunud,” rääkis Zirk peale finaali, mis oli tema karjääri kolmandaks olles eelnevalt kaheksa parema sekka ujunud ka 2021. ja 2022. aastal. “Eilse põhjal olid ootused veidi suuremad ning täna kuidagi ei tulnud jah.”

Finaali võitis oodatult valitsev olümpiavõitja ja maailmarekordimees Kristof Milak, kes läbis neli basseinipikkust ajaga 1.54,43. Hõbeda ja pronksi teenisid vennad Krzysztof  ja Michal Chmielewski vastavalt aegadega 1.54,78 ja 1.55,51. Zirki isiklik rekord on veebruaris MM-il ujutud 1.55,48.

Ujumiskoondise kapten märkis veel, et on äärmiselt uhke kogu võistkonna üle, sest tegemist oli kõige edukamate Euroopa meistrivõistlustega Eesti ujumise ajaloos, sest lisaks kuldmedalile teeniti neli finaali- ja 13 poolfinaalikohta.

“Enne võistlust püstitatud eesmärk hüpata üle kergejõustikukoondise seatud tulemuste latist sai kõrge kaarega ületatud,” muheles Zirk. “Tegelt on lahe, et meil on nii palju kõrge tasemega sportlasi Eestis ja olla parem nii suurest spordialast kui kergejõustik on tõestus meie sportlaste vägevatest etteastetest Belgradis.”

Romanjuk lõpetas EM-i 13. kohaga

Naiste 50m rinnuliujumises oli finaalikohale lähedal Maria Romanjuk, kes sai vihmasajus peetud poolfinaalis kirja aja 31,56. Isiklikule rekordile kuue sajandikuga alla jäänud eestlanna oleks finaali pääsemiseks näitama aega 31,36.

“Tahtsin isikliku rekordi kirja saada ning tundsin, et olen selleks ka suuteline, kuid natuke jäi puudu,” muljetas 13. koha pälvinud Romanjuk peale poolfinaali. “Sarnane hommikusele eelujumisele, kus 35 meetrit oli väga korralik ning siis viimane 15m lagunes veidi koost.”

Romanjuk lahkub basseinist karjääri parimate tiitlivõistluste tulemustega teenides 100m rinnuliujumises viienda koha. Lisaks 10. ja 13. koht vastavalt 200- ja 50m rinnuliujumise distantsidel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *