Zirk ja Gold edenesid EM-il kindlalt poolfinaali

Ujumise Euroopa meistrivõistluste viiendal võistluspäeval edenesid Kregor Zirk ja Aleksa Gold kindlalt edasi poolfinaali. 

Eesti ujumiskoondise kapten oli stardis enda põhialal 200m liblikujumises, kus sai kirja aja 1.58,19, mis viis ta seitsmendana poolfinaali.

“Üritasin täna hommikul lihtsalt poolfinaali ära ujuda,” rääkis Zirk. “200m liblikat ei ole kunagi lihtne ujuda, kuid proovisin võimalikult palju enda jõuvarusid säilitada.”

“Teadsin, et hommikune eelujumine pööraselt kiire ei saa olema ning õhtul võtan asja oluliselt tõsisemalt. Finaali pääsemiseks tuleb näidata ilmselt aega 1.57 keskele,” märkis ujuja, kes kaks aastat tagasi lõpetas selle distantsi kuuendana.

Zirk lisas veel, et ujujad on väga erineva ettevalmistusega siin EM-il. “Mõnede sportlaste jaoks on siin viimane võimalus täita olümpianormi ning mõned, nagu mina, võistlevad treeningkoormustega, sest silmapiiril terendab olümpia. Õhtul poolfinaalis selgub lõplik tõde.”

Gold üllatas ennast ja peab puhkuseplaane edasi lükkama

Naiste 50m vabaujumises pakkus suure üllatuse Aleksa Gold, kes sprintis basseinipikkuse ajaga 25,23 ning parandas enda eelnevat tippmarki 0,63 sekundiga.

Kaheksanda ajaga poolfinaali pääsenud Gold oli tulemusest väga üllatunud. “See pidi olema minu karjääri viimane start ja mul ei olnud üldse pinget ning proovisin lihtsalt positiivse punkti panna,” rääkis ujuja, kes jäi Triin Aljandi rahvusrekordist 22 sajandiku kaugusele.

“Mul olid plaanid, et alustada puhkust oma vanematega, kuid nüüd need plaanid peavad natuke ootama,” selgitas rõõmsameelne Gold.

Lisaks Goldile oli naiste sprindis vees veel Mariangela Boitšuk, kes pidi leppima ajaga 26,62, mis andis 30. koha.

Naiste 50m vabaujumise poolfinaalid algavad kell 20:20 ning Zirk hüppab vette kell 20:27. Päevale paneb punkti kell 20:54 algav meeste 50m seliliujumise finaal, kus stardib Ralf Tribuntsov.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *