Tribuntsov saavutas EM-il 8. koha, Zirk murdis finaali

Ujumise Euroopa meistrivõistluste viies päev möödus Eesti koondisele väga edukalt. Ralf Tribuntsov saavutas kaheksanda koha ja Kregor Zirk kindlustas koha homsesse finaali.

Eile 50m seliliujumise poolfinaalis uue Eesti rekordi 24,89 kirja saanud ja viiendana finaali pääsenud Tribuntsov läbis finaalis basseinipikkuse ajaga 25,18, mis andis kaheksanda koha.

“Tunne oli parem, kui aeg tablool,” sõnas Tribuntsov peale finaali. “Enda hinnangul erilist närvi sees ei olnud, aga eks finaalis ujudes tahad alati enamat.”

29-aastane ujuja lisab, et enne võistlust nii head aega ja kohta seliliujumises ei oodanud. “Ma olen keskendunud hetkel ikkagi 50m vabaujumisele ning homme saame näha, mis seal juhtuma hakkab, kuid loodetavasti täna selline veidi valus tunne annab homseks lisatõuke,” rääkis Tribuntsov, kes hakkab vabaujumises jahtima olümpiamängude A-normatiivi 21,96.

Meeste 50m seliliujumise võitis kreeklane Apostolos Christou (24,39). Hõbeda teenis Ksawery Masiuk (24,63) ja pronksmedali Evangelos Makrygiannis (24,74).

Zirk teenis Eestile neljanda finaalikoha

Meeste 200m liblikujumises teenis 24-aastane Kregor Zirk Eesti ujumiskoondisele nende võistluste neljanda finaalikoha. Eelujumises 1.58,19 kirja saanud Zirk oli poolfinaalis enam kui sekund nobedam ja aeg 1.57,15 viis eestlaste kaheksandana finaali.

“Tegin oma ära, sest soojendusel mul väga head enesetunnet ei olnud,” selgitas ujumiskoondise kapten. “Üritasin poolfinaalis veidi kiiremalt alustada ja hoida pikemat tõmmet ning tundub, et töötas.”

Zirki jaoks on see pikas basseinis karjääri kolmandaks EM finaaliks. 2021. aastal teenis ta 400m vabaujumises kaheksanda koha ja kaks aastat tagasi lõpetas Rooma basseinis 200m liblikujumise finaali kuuendana.

Zirk sõnas, et lootis olla Belgradis paremas vormis, kuid kerge haigus eelmisel nädalal on jõudu röövinud. “Tahtsin siin olla tunduvalt kiirem, kuid väikesed haigused on oma jälje jätnud. Treeningkoormuste peal ma võiksin ideaalis ujuda 1.56 algusesse, kuid seis on selline ja fookus on ikkagi Pariisile suunatud,” lisas ta.

Meeste 200m liblikujumise finaal peetakse homme Eesti aja järgi kell 19:30.

Gold pani karjäärile ilusa punkti

 Naiste 50m vabaujumises oli finaalikohale väga lähedal Aleksa Gold, kes ühtlasi tegi oma karjääri viimase võistlusstardi. Ta läbis basseinipikkuse isiklikku rekordit märkiva 25,18-ga ja saavutas 9. koha, mis on tema karjääri parim koht tiitlivõistlustel.

“Olen väga uhke enda üle,” lausus Gold, kes jäi Triin Aljandile kuuluvast rahvusrekordist 17 ja finaalikohast seitsme sajandiku kaugusele. “Ujuda hommikul isiklik rekord ja õhtul uuesti ei ole lihtne.”

Gold rääkis, et startlistide põhjal ei oleks ta pidanud isegi poolfinaalis ujuma. “Ülesandmisaegade võrdluses olin alles 30. kohal ja lõpetada siin üheksandana on väga suur asi.”

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *