12-liikmeline Eesti kujundujumise koondis stardib noorte EM-il

Ateenas peetakse 23.-26. maini kujundujumise noorte Euroopa meistrivõistlused, millest võtab osa ligi 170 sportlast 20-st erinevast riigist. Eesti koondise eest läheb võistlustulle 12 sportlast. 

“Eesti kujundujumine jätkab alles oma esimeste sammude tegemist Euroopa ja maailma tasemel,” sõnab Eesti koondise juht Anton Rzhanov.  “Euroopa meistrivõistlused on meie rühma- ja kombineeritud võistkondade jaoks esimene kogemus nii kõrgel tasemel, varasemalt on sellisel tasemel võistelnud vaid solistid ja duetid.”

Rzhanov tunnistab, et kõigis neljas distsipliinis on eesmärk jõuda finaali. “Finaali pääseb olenevalt alast 12-13 parimat võistkonda, kes selgitatakse välja eelvoorude tulemuste põhjal.”

Euroopa meistrivõistlustel Ateenas osalevad meie 13-15 aastased kujundujujad neljal erineval alal: soolo-, duett-, rühma- ja kombineeritud kavades. Rzhanov ütleb, et üksikud sportlasi on raske välja tuua.

“Stardis on meie viimaste aastate parim solist Aleksandra Orlova, kuid ka tema tugevad kodused konkurendid nagu näiteks Alisa Valtanen, Maria Nazarova, Ksenia Kuznetsova ja Anna Paula Tiidemann. Meil on väga hea grupp sportlasi ning kõigi püss võib paukuda hetkel kui me seda kõige vähem ootame,” märgib Rzhanov lõpetuseks.

Eesti noorte koondis kujundujumise EM-il:

Veronika Nikiforova
Amelia Kleštšova
Aleksandra Orlova
Alisa Valtanen
Maria Nazarova
Ksenia Kuznetsova
Aleksandra Piho
Anna Paula Tiidemann
Julia Boiko
Anastasia Popova
Catharina-Rosita Suuroja
Maria Linde

Treenerid: Anton Rzhanov, Anastasiia Rudkovski ja Ksenija Grabtšuk

I võistlusosa live-ülekanne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *