Jefimova naaseb Helsingis võistluskarussellile

Eesti parim naissportlane Eneli Jefimova stardib pühapäeval algaval Helsinki Swim Meetil, mis on üks kolmest võistlusest järgmise kahe nädala jooksul, kus eestlanna vette hüppab.

Aasta algus on Pariisi olümpiamängudeks valmistuvale Eneli Jefimovale olnud keeruline kuna erinevad tervisemured on ujuja ettevalmistusele jätnud pitseri.

„Helsingi võistlus on meie tänavuse hooaja esimene olulisem mõõduvõtt,“ sõnas Jefimova treener Henry Hein. „Eneli ettevalmistus on tervisemurede tõttu olnud lünklik ning põhjanaabrite juures soovime näha, et millise jälje on haigused jätnud. Siiski soovime ujuda kiiremini, kui kuu aega tagasi Lätis.“

Jefimova sai märtsi alguses Lätis peetud võistlustel enda põhialadel 50- ja 100m rinnuliujumises kirja ajad 30,10 ning 1.07,04. Jooksvas Euroopa hooaja edetabelis annavad need tulemused kolmanda ja 12. positsiooni.

Helsingis pakuvad eestlannale konkurentsi Soome parimad rinnuliujujad Ida Hulkko ja Veera Kivirinta, kes Dohas peetud MM-il jõudsid 50m rinnulisprindis finaali. Hein tõdeb, et vaatamata haigusele on Enelil kiirus olemas ning seda näitas ka kuu aega tagasi toimunud Läti võistlus.

„Tehniliselt proovime 100m distantsil saada esimese poole klappima nii tõmmete arvu, tempo kui ka aja osas,“ rääkis Hein, kelle hoolealuse rahvusrekord on mullu MM-il ujutud 1.06,18. „Kõrvalalana teeb Eneli kaasa ka 200m kompleksujumises ning mina treenerina loodan, et ta suudab seal alistada Eesti juunioride rekordi.“

Helsinki Swim Meet algab pühapäeval ning kestab esmaspäevani. Eesti ujumisklubisid on võistlustules 11:

 1. Audentese Spordiklubi
 2. Kalevi Ujumiskool
 3. Keila Swimclub
 4. Orca Swimclub
 5. Spordiklubi Meduus
 6. Spordiklubi Garant
 7. Top Ujumisklubi
 8. Tuksport Ujumisklubi
 9. Ujumise Spordiklubi
 10. Ujumisklubi Briis
 11. Yess Spordiklubi

Stardinimekiri:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *