Eneli Jefimova pälvis Kultuuriministeeriumi poolt riigi spordi aastapreemia 

Täna, 8. veebruraril selgusid riigi kultuuri- ja spordipreemiate laureaadid. Spordi aastapreemia valdkonnas pälvis tunnustuse aasta naisujuja Eneli Jefimova.

Lisaks Enelile olid laureaadid Karel Tilga, Kristin Tattar, Anu Kaljurand, Robin Ristmäe ja Helen Veermäe ning Heiko Rannula.

Spordi elutööpreemia suurus on 64 000 eurot. Ühe aastapreemia suurus on 9600 eurot.
Riiklike spordi aastapreemiaid antakse välja kuus. Preemia määramisel arvestati sportlikke tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel ning panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või sporditeadusesse.
“Riiklikud preemiad on kõrgeim valitsuse tunnustus kultuuri- ja spordirahvale. Preemiate laureaadid on oma valdkonda andnud mõõtmatu panuse ning inspireerinud meie ühiskonda oma mõtete, loomingu ja saavutustega. Sel aastal esitati kaalumiseks 134 kandidaati. Oli tohutu rõõm näha, et sedalaadi olulise tunnustuse vääriliseks peeti niivõrd paljusid inimesi, kelle südame kutse on eesti kultuuri ja sporti arendada,“ ütles kultuuriminister Heidy Purga.
Preemiad antakse üle Eesti Vabariigi 105. aastapäeva eel, 21. veebruaril kell 15 Eesti Teaduste Akadeemia saalis koos riiklike teaduspreemiate ning Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinnaga.

Palju õnne Eneli ning treener Henry Hein!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *