Jefimova ja Zirk panid Stockholmi võistlusele eduka punkti

Täna lõppes Stockholmis neli päeva kestnud kõrgetasemeline ujumisvõistlus, kus Eesti koondise ujujad teenisid kaheksa medalit. Viimasel võistluspäeval jõudsid poodiumile Eneli Jefimova ja Kregor Zirk. 

Eneli Jefimova tegi oma võistluste parima tulemuse 100m rinnuliujumises, kus esmakordselt sel hooajal alistas ta 1.07 piiri saades ajaks 1.06,91. Tugevas konkurentsis andis see pronksmedali.

„Finaaliga võib rahule jääda, sest sain aja alla 1.07 ning see oli ka minu eesmärk siin,“ rääkis Jefimova, kelle tulemus annab jooksvas maailma hooaja edetabelis 21. positsiooni. „Ujumine ikkagi õnnestus ning see valmistab head meelt, sest eelmiste startidega ma rahule ei ole jäänud.“

Naiste finaalis võidutses rootslanna Sophie Hansson ajaga 1.05,83 ning jäi oma nimel olevast rahvusrekordist vaid 0,17 sekundi kaugusele. Teisena lõpetas veebruaris sel alal MM-i hõbeda võitnud Tes Schouten tulemusega 1.06,83. Maria Romanjuk lõpetas finaali kuuendana.

Jefimova treener Henry Heina sõnul võib Helsingi ja Stockholmi võistlusel rahule jääda just tänase 100m rinnuliujumisega. „Viimased kuud ei ole see tervis olnud see ning selle valguses ujuda praegu hooaja tippmark on samm õiges suunas,“ arutas Hein.

„50 meetri sprindis oli näha, et väga head särtsu tal ei ole ning kui Eneli on veidi väsinud, siis kaob tõmbest jõud ja tempo on madal. Varsti lähme Türki laagrisse ning esimene fookus on terve püsida. Pariisis tahame kindlasti isiklikku rekordit ujuda ja kuna tase maailmas on hetkel väga kõrge, siis isegi eelujumistest edasi pääsemiseks peame näitama elu parimat aega,“ analüüsis Hein.

 Zirk jäi võistluste ja tulemustega rahule

 Eesti koondise edukaim nendel võistlustel oli Kregor Zirk, kes teenis neli medalit ja eestlaste ainsa kuldmedali. Viimasel võistluspäeval startis eestlane 800m vabaujumises, kus karjääri paremuselt teise ajaga 8.01,30 teenis pronksmedali. „Kokkuvõttes päris hea võistlus ning eriti head meelt valmistas 400m vabaujumise tulemus,“ sõnas Zirk.

Tartust pärit ujuja märkis, et naudib Stockholmi võistlust hea korralduse, korralike auhindade ning mugava asukoha tõttu. „Võistlen siin juba kuuendat korda ning kindlasti tulen tagasi, kahtlemata üks parimaid kommertsvõistlusi Euroopas,“ muljetas Zirk.

Olümpiat silmas pidades on Zirkil ja tema kanadalasest treeneril Tom Rushtonil plaan paigas, et mida on vaja täiendada, et Pariisis olla elu tippvormis. „Tehniliselt on liblikujumine mul hästi paika loksunud, kuid pean saama distantsi esimest poolt kiiremaks, et „suurte poistega“ paremini tempos püsida. MM-i analüüsist tuli ka välja, et viimane 50 meetrit võiks ideaalis olla alla 30-sekundi. Plaan on paigas kuidas neid komponente paremaks muuta ning töö jätkub,“ analüüsis 24-aastane ujuja.

Teistest eestlastest startisid viimase päeva finaalides veel Ralf Tribuntsov ja Daniel Zaitsev, kes hüppasid vette 50m vabaujumises. Tribuntsov lõpetas seitsmendana ja Zaitsev tema järel kaheksandana vastavalt aegadega 22,62 ja 22,74. Artur Tobler oli meeste 200m kompleksujumises kaheksas.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *