Zirk teenis Stockholmis eestlaste esimese kuldmedali

Stockholmis jätkuva ujumisvõistluse kolmandal päeval jõudis esimese eestlasena kuldmedalini Kregor Zirk, kes võidutses oma põhialal 200m liblikujumises.

Eelneval kahel päeval hõbe- ja pronksmedali teeninud Kregor Zirk oma põhialal 200m liblikujumises konkurentidele sõnaõigust ei andnud ja teenis Eesti ujujate esimese kuldmedali nendel võistlustel.

„Täna oli kindlasti nendest kolmest päevast füüsiliselt kõige raskem,“ rääkis Zirk peale finaali, kelle võiduajaks märgiti 1.58,18.

„Peale hommikust eelujumist oli füsioterapeudi laual päris valus lamada, kuid see kõik on ka arusaadav. Nädala alguses oli 24-tunnine reis USA-st kodumaale ning keha annab märku, et treeninglaagris sai tööd tehtud korralikult. Olen võidu üle väga õnnelik ning kõike arvestades on ka aeg soliidne,“ märkis Tartust pärit koondislane.

Naiste 200m rinnuliujumises oli Eneli Jefimoval võimalus konkureerida valitseva maailmameistri Tes Schouteniga, kes näitas finaalis kõrget taset ja püstitas uue võistluste rekordi ajaga 2.23,38.

Jefimova saagiks jäi viies koht uue hooaja tippmargiga 2.27,54, kes oli 0,15 sekundit kiirem kui eelmisel nädalal Soomes. „Võrreldes eelujumisega proovisin finaalis teist taktikat ehk tempo surumise asemel läksin tõmmete peale ujuma,“ märkis eestlanna, kelle nimel olev rahvusrekord on 2.26,02.

„Kui mul olümpial tekib võimalus 200 meetri distantsi ujuda, siis ma kindlasti kasutaksin seda, kuid mingeid pingeid ma sellega endale peale ei pane. Fookus on ikkagi 100m rinnuliujumisel ning poole pikem distants oleks hea boonus,“ sõnas Jefimova. Maria Romanjuk lõpetas finaali Jefimova järel kuuendana saades kirja elu paremuselt teise tulemuse 2.28,72.

Eelneval kahel päeval 50- ja 200m seliliujumise finaalides startinud Alan Smok jõudis medalini 100m distantsil. Smok läbis kaks basseinipikkust uut isiklikku rekordit märkiva 55,89-ga ning sai kaela pronksmedali. Meeste 400m kompleksujumises saavutas Mark Iltšišin neljanda koha läbides distantsi ajaga 4.37,70.

Teistest eestlastest saavutas Aleksa Gold 200m seliliujumises seitsmenda koha. Alex Ahtiainen lõpetas 100m vabaujumise kaheksandana.

Tulemused:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *